Afbeelding

Onderscheiding voor Leon Nijmeijer voor heldendaad

Algemeen

KAMPEN - Burgemeester Koelewijn heeft zojuist in het stadhuis van Kampen een bronzen medaille en getuigschrift van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt aan Leon Nijmeijer voor zijn bijzondere verdiensten tijdens een incident op 22 september 2016.

Op die donderdagmiddag had hij net zijn auto geparkeerd langs de IJsselkade in Kampen, toen een oudere vrouw struikelde en in de IJssel viel. Leon is direct de IJssel ingesprongen om de vrouw te redden. Samen met drie omstanders wist hij de vrouw uit het water te krijgen.

Toen in december 2018 aan een andere redder een bronzen medaille werd uitgereikt werd de naaste familie van Leon ook weer herinnerd aan de reddingsactie van Leon. Navraag bij de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen leerde dat er geen verjaringstermijn aan een reddingsactie zit en zo kwam Leon dus alsnog in aanmerking voor een onderscheiding.

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien medailles toekent aan mensen die een ander van verdrinking hebben gered. Sinds de oprichting van de Maatschappij zijn er ruim 7.500 medailles uitgereikt.

Afbeelding
Het geheim van de smaakmakers Algemeen 2 uur geleden
Openlucht theatervoorstelling SCHULD
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Cultuur Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
StemBand brengt in samenwerking met Marjan Hommes, Nederlandstalige muziek tijdens dinerconcert in de Stadsgehoorzaal Cultuur Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Musical Legally Blonde van start in de Stadsgehoorzaal (10 foto's) 10 foto's instagram 11 uur geleden
Afbeelding
Inleidende zitting: dodelijke steekpartij na ruzie bij bedrijf, sfeer in rechtbank grimmig 112 22 uur geleden
Afbeelding
Ondertekening koopovereenkomst kavel Genuakade tussen Broshuis en de gemeente Kampen (6 foto's) 6 foto's instagram 22 uur geleden