Afbeelding

Voorlichtingsmiddag vrijwilligerswerk Humanitas in Kampen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Humanitas geeft op dinsdag 9 april voorlichting over vrijwilligerswerk. In de bibliotheek in Kampen vertelt coördinator Petra Stevering van Humanitas deze middag meer over de verschillende projecten van Humanitas. Ook zijn er vrijwilligers die uitleg geven over hun werk.

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vereniging helpt mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Veel organisaties en inwoners van Kampen roepen de hulp van Humanitas in. Door het toenemende aantal aanvragen zoekt de vereniging dringend nieuwe vrijwilligers, bijvoorbeeld voor het Tandem-project, het vriendencafé en voor de vriendenkringen.

Tegengaan van eenzaamheid
Petra Stevering: ‘Met het Tandem-project bestrijden onze vrijwilligers de eenzaamheid in Kampen. Zij staan deelnemers een jaar bij en geven hen een duwtje in de goede richting om opnieuw deel uit te maken van de maatschappij. Het vrienden Café is voor mensen die hun sociaal isolement willen doorbreken. Hierbij besteden we aandacht aan vrijetijdsbesteding, het opdoen van nieuwe contacten en opbouwen en onderhouden van relaties.’

Bij Vriendenkringen wordt een groep mensen met dezelfde belangstelling bij elkaar gebracht.

Petra: ‘Zij hebben met elkaar gemeen dat zij zich eenzaam voelen, meer contacten willen, hun netwerk willen uitbreiden. Met ondersteuning van een vrijwilliger organiseren zij samen activiteiten. De opzet is dat zij deze activiteiten na verloop van tijd zelfstandig gaan bedenken en uitvoeren.’

Vrijwilligerswerk

Vrijwilliger worden kan al vanaf één uur per week. Je wordt professioneel begeleid en er is veel ruimte voor eigen initiatief.


Over Humanitas
Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Jaarlijks geven 25.000 goed getrainde vrijwilligers meer dan 70.000 mensen het zelfvertrouwen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Humanitas heeft ruim 700 activiteiten, variërend van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking, en van maatjescontacten voor inburgeraars tot een chat.

Interesse? Neem contact op met Petra Stevering tel 06-5788 1049 of mail naar p.stevering@humanitas.nl.

Wat: voorlichting vrijwilligerswerk Humanitas
Waar: Bibliotheek Kampen, Oudestraat 216
Wanneer: dinsdag 9 april, van 13.30-15.00 uur
Voor wie: voor iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk voor Humanitas