Afbeelding

'KIKKER IS KIKKER' FEEST IN BIBLIOTHEEK KAMPEN GROOTS GEVIERD

· leestijd 1 minuut Algemeen

Gelach, geklets, gejoel en gegil, het was afgelopen week allesbehalve stil in Bibliotheek Kampen. Speciaal voor kinderen en hun ouders van basisschool Het Scala, kinderopvang De Libelle, de kleuterklassen en de kinderopvang van de Bouwmanschool en de kleuters van de Emmaschool werd namelijk op 15 en 16 april groots het 'Kikker is kikker' feest gevierd, naar het boek van Max Velthuijs dat Prentenboek van het Jaar is.

Reden voor het feest was dat alle kinderen nu al of binnenkort gebruik kunnen maken van hun schoolbibliotheek. Hierdoor kunnen er steeds meer kinderen thuis lezen of voorgelezen worden.

Er was een voorstelling, een grote Prentenboekenstad en een kleurwedstrijd. Willow, leerlinge van Het Scala, heeft de kleurwedstrijd gewonnen.

Kinderen genoten van het spelen in Prentenboekenstad waar levensgrote prentenboeken stonden van diverse kinderboekenhelden zoals Nijntje, Boer Boris, Aadje Piraatje, Pim en Pom en Sam en Julia van Het Muizenhuis.

Theatergezelschap Kamerspel bood de bezoekertjes een muzikale voorstelling waarin het prachtige verhaal van het boek met een belangrijke boodschap werd verteld: wees blij met jezelf! Kikker wilde graag net als Eend goed kunnen vliegen, taarten bakken zoals Varkentje dat doet of net als Haas muziek maken, maar helaas… dit kon Kikker allemaal niet. Iedereen is anders en gelukkig kan Kikker een heleboel andere dingen heel goed zoals springen en zwemmen. Hij is goed zoals hij is! De theatervoorstelling zat vol herkenning, spanning, emoties en humor.

Na de voorstelling konden de bezoekers een boek over Kikker kopen of doneren om het mogelijk te maken dat alle kinderen kunnen genieten van dit mooie verhaal met deze boekenheld. Want dat is Kikker: een echte boekenheld van nu.