Afbeelding

Acht maanden cel voor serie inbraken in busjes

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een 49-jarige man is dinsdag veroordeeld tot 8 maanden cel voor het plegen van zeven inbraken en pogingen daartoe in bestelbusjes in Kampen. Met de inzet van een lokauto wist de politie de man te achterhalen.

Tegen de 49-jarige Gijsbert B. was een jaar cel geëist. Van oktober tot december vorig jaar vond de ene na de andere inbraak plaats in bestelbusjes in de stad. De politie besloot een val te zetten: met een 'lokbus' moest de inbreker gesnapt worden. Via de gestolen spullen kwam de politie bij B. uit. Deze autoinbraak gaf hij toe en tegen de agenten zei hij in het verhoor schoon schip te willen maken. Hij noemde meer inbraken, maar onduidelijk is welke hij precies bekende. Opvallend was dat toen de voorlopige hechtenis van B. geschorst werd hij opnieuw werd aangehouden. En daarna gebeurde het nogmaals. Sindsdien zit hij weer vast. Een van de autoinbraken ontkende hij terwijl de gestolen spullen wel in zijn woning lagen.

Van de acht inbraken en pogingen daartoe achtte de rechtbank er een niet bewezen. Mogelijk komt hij later dit jaar opnieuw voor voor nog meer inbraken.