Afbeelding
q

Groene Lintje voor groene schoolpleinen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Rehobothschool en basisschool De Wegwijzer hebben voor hun initiatief van groene schoolpleinen op 5 juni het Groene Lintje gekregen.

Het Groene Lintje is een blijk van waardering voor iemand die zich bijzonder inzet op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur. De uitreiking is een jaarlijkse traditie van GroenLinks Kampen.Er kon een week lang gestemd worden op drie genomineerden: zwerfvuil-verzamelaar John Knul uit Brunnepe, Nico-Paul ten Hove en Herjonna Toepoel die allebei initiatiefnemer zijn van een groen schoolplein en de Groene Buren. Tot aan de laatste dag was het spannend. John Knul en de groene schoolpleinen bleken aan elkaar gewaagd. De groene schoolpleinen wonnen uiteindelijk met een kleine voorsprong van 28 stemmen het Groene Lintje.

Groene schoolpleinen zijn pleinen ingericht met bomen, struiken en planten en hebben speelattributen geïnspireerd op de natuur. GroenLinks: "Een groen schoolplein brengt de natuur dichter bij leerlingen. Het maakt buitenonderwijs makkelijker te organiseren. Bovendien is leren in de natuur heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen vinden het fantastisch om in de natuur te zijn, het stimuleert hun creativiteit, fantasie en vindingrijkheid. Op twee scholen, De Wegwijzer en Rehobothschool, wordt met enthousiasme gewerkt aan een groen schoolplein."Het Groene Lintje is uitgereikt op de Natuurspeelplaats. De genomineerden verzamelden zich rond de koffie, thee en gebak en kregen een tas met bloembollen en bloemzaden uit handen van raadslid Renée Bouwman, zodat ze hun wijk, schoolplein en woonplek nog mooier kunnen maken. Voor Miranda van Oene (Rehobothschool) en Herjonna Toepoel (De Wegwijzer) van de groene schoolpleinen was er het groene lintje, een oorkonde en een bos bloemen. Renée Bouwman: “GroenLinks is blij met alle genomineerde initiatieven. Allemaal maken ze de wereld een betere plek. Er kon er maar één winnen, en dat zijn de groene schoolpleinen. Wij hopen dat er steeds meer groene schoolpleinen gemaakt worden. Kinderen kunnen daardoor meer genieten van de natuur in het onderwijs en het prikkelt hun creativiteit en fantasie. Groene schoolpleinen dragen bovendien bij aan de vergroening van de gemeente. Ze maken onze omgeving gezonder en fijner om in te leven, bovendien zijn ze goed voor het milieu.”

Fotobijschrift

Van links naar recht: Martine de Lange en Herjonna Toepoel (groen schoolplein basisschool De Wegwijzer), Renée Bouwman (GroenLinks) en Miranda van Oene (namens groen schoolplein Rehobothschool).

Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22