Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk.

Automobilist overlijdt bij ongeval op de N50

Algemeen

KAMPEN - Op de N50 Tussen Kampen en Kampen - Zuid heeft dinsdagochtend een ernstige aanrijding plaatsgevonden tussen een busje en de aanhanger van een ander busje. De politie maakte om 07.27 uur bekend dat hierbij één persoon is overleden.

De hulpdiensten werden rond tien voor zeven gealarmeerd voor het ongeval. Naast de politie, de brandweer van Kampen en ambulance werd ook de traumahelikopter opgeroepen. Na aankomst van de hulpdiensten is de bestuurder van het blauwe busje aan de gevolgen van de aanrijding overleden. De traumahelikopter is niet meer ter plaatse geweest.

De bestuurder van het blauwe busje heeft met de linkervoorzijde van zijn voertuig de linkerzijde van de aanhanger geraakt. De aanhanger is daarbij met trekhaak en al van de bedrijfsbus afgebroken en in de berm terechtgekomen. Daarbij is een betonzaag vele meters verderop in de berm terecht gekomen. De bestuurder van de witte bedrijfsbus is niet (ernstig) gewond geraakt.

Hoe het kon dat de bestuurder van het blauwe busje in botsing kwam met de aanhanger is nog onderdeel van het onderzoek van de Verkeers Ongevallen Analyse dienst (VOA). Aangenomen wordt wel dat de aanhanger niet losgeschoten was voor de aanrijding.

Door het ongeval was de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid in beide richtingen van tien voor zeven tot kwart over tien volledig afgesloten. De omleiding zorgde voor grote verkeersopstoppingen

 Hulpdiensten zijn bezig ter hoogte van de eerste ambulance.