Afbeelding

Gemeente Dronten zegt nee tegen driehonderd extra asielzoekers in AZC

Algemeen

DRONTEN - B en W van Dronten hebben nee gezegd tegen het verzoek om het asielzoekerscentrum aan de Vossemeerdijk voor een periode van twee jaar met driehonderd plaatsen te mogen uitbreiden.

Dronten vindt dat asielzoekers beter gespreid moeten worden over het land. Vanwege een lichte stijging van het aantal asielaanvragen had het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) de gemeente Dronten gevraagd om mee te werken aan een uitbreiding. B en W schrijven in een reactie dat er een scheve verhouding is van opvang en AZC’s over het land. Ook vindt het gemeentebestuur dat de gemeenten in Flevoland zich al meer dan genoeg inspannen voor de opvang van asielzoekers en huisvesting van statushouders. Genoeg gedaan Het college wijst erop dat Dronten al meerdere malen haar hulp aan het COA heeft aangeboden: van oorspronkelijk 600 opvangplaatsen, naar 800, naar 1000, naar tijdelijk 1300 en naar uiteindelijk 1000. Daarnaast is er vier jaar geleden aangeboden een nevenvestiging van het AZC in de gemeente Dronten te starten. B en W zijn bang dat de steun onder de inwoners minder wordt als er nu opnieuw ‘ja’ wordt gezegd tegen het COA. Tenslotte wijst het gemeentebestuur op de mogelijke extra kosten, bijvoorbeeld voor jeugdhulp, onderwijs en veiligheid.

Dit nieuws is eerder gepubliceerd op www.dedrontenaar.nl.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden