De koe hangt om het gras van de toren grazen.
De koe hangt om het gras van de toren grazen. Maarten van Gemert

Kamper Ui(t)dagen 2019 van start met koehijsen (4 foto’s)

Algemeen

KAMPEN – Vanmorgen is de bekende koe in de Nieuwe Toren gehesen waarmee de eerste Kamper Ui(t)dag is begonnen. Tot en met 15 augustus wordt de Kamper binnenstad van 9:00 uur tot 18:00 uur gevuld met een braderie, een kleedjesmarkt en her en der live muziek.

Veel mensen waren uitgelopen voor het spectaculaire gebeuren waarbij een koe aan de Nieuwe Toren werd gehangen. Een plastic koe want de echte overleefde het destijds niet. Astrid de Jong verhaalde even kort de welbekende Kamper Ui voor de gasten van buiten onder het publiek.
Zij had enkele bekende nummers van toepasselijke tekst voorzien, die Gertjan van der Weerd ten gehore bracht. Aan locoburgemeester Holtland kwam de eer toe om de koe op te hijsen.

Hij werd daarbij geholpen door omstanders want een koe kan tot wel 500kg wegen. In een quiz met meer koegerelateerde vragen kon een koeienvlaai gewonnen worden en bier. Speciaal daarvoor was Henrick Aeltsz, burgemeester van Kampen in 1440, gekomen die met trots zijn bier, het recent geïntroduceerd Kamper Trots, aan de winnaars overhandigde.
Onderwijl waren de attracties en de braderie al van start gegaan. IJs, suikerspinnen, vermaak en koopjes strijden de komende vijf weken om de aandacht tijdens de Kamper Ui(t)dagen in de Kamper binnenstad.

 De koe weet nog niet wat haar te wachten staat.
 Met beleid hijst Albert Holtland de koe op.
 Toeriste op de foto met de hoofdrolspelers.
Afbeelding
Topband The Blue Grass Boogieman (Tim Knol, Douwe Bob) live in Café The Moonshiners Horeca Kampen 3 mei, 21:30
Afbeelding
Bandjesavond binnenstad Kampen: extra Hemelvaartseditie 2024 Horeca Kampen 3 mei, 16:33
Afbeelding
Nieuwe menukaart van De Bastaard met nieuwe gerechten, klassiekers en oude bekenden Horeca Kampen 3 mei, 16:22