Informeel CDA-treffen
Informeel CDA-treffen Maarten van Gemert

Onbezorgd spelen met het CDA

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)
KAMPEN – Op de laatste vakantiedag had de Kamper afdeling van het CDA alle kinderen uitgenodigd in De Speelpoort. In de speeltuin konden (groot-)ouders ongedwongen kennis maken met het CDA. Als ook een praatje maken met CDA-vertegenwoordigers uit alle lagen van het democratisch stelsel. De stralende zon maakte het informele samenzijn af terwijl kinderen de grote mensen mee probeerden te krijgen op de glijbaan.

Al tien jaar organiseert de politieke partij deze afsluiting van de zomervakantie. Kinderen konden naar hartenlust spelen in de populaire speeltuin aan het Engelenbergplantsoen. Ooit vond Sinterklaas daar zijn hoofdpiet terug die na de landelijke intocht aan de IJsselkade spoorloos verdwenen was. In juni gingen Oegandese kinderen van het kinderkoor Wasoto hun Kamper leeftijdgenootjes voor. Allen wisten zich even nat en vies te maken bij de waterpomp en in de zandbak.

Naast gratis toegang stond er ook gratis koffie, thee en ranja klaar. "Het idee destijds was een laagdrempelige ontmoeting tussen Kamper raadsfractie en Kamper inwoners," vertelt Henk Selles, beoogd nieuwe afdelingsvoorzitter. "Met een flyer in de hand op de Oudestraat heb je toch andere gesprekken dan met koffie of thee op een bankje in de speeltuin."


Informeel CDA-treffen (Maarten van Gemert)

Volksvertegenwoordigers
Alle geledingen uit het CDA kwamen een kijkje nemen en stonden open voor een gesprek. Betrokken leden kwamen langs als ook leden van het CDJA en volksvertegenwoordigers van het CDA in Kampen, Zwolle en Den Haag. Op de foto staan van links naar rechts: nestor Cor Adema, raadslid Hardy Wellenberg, Provinciale Statenlid Wim Duitman, Tweede Kamerlid Hilde Palland, Eerste Kamerlid Theo Rietkerk en wethouder Geert Meijering.

Op een prikbord konden bezoekers hun suggesties en grieven achterlaten. De vrijwllligster bij de toegang tot De Speelpoort schatte de opkomst op tachtig tot honderd personen waarvan sommigen verrast waren door de gratis toegang. Anderen kwamen bewust naar de speeltuin toe, al dan niet voor een politiek praatje. De kinderen lieten het allemaal langs zich heengaan en vermaakten zich met de vele speeltoestellen. Op de laatste dag van de grote vakantie. Maandag ging iedereen weer naar school, Stadhuis, Provinciehuis of naar het Haagse Binnenhof.