Afbeelding

Kinderen van Eben-Haëzer halen SnuffelDiploma

Algemeen

IJSSELMUIDEN –Kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool Eben-Haezer zijn niet meer bang voor honden. Woensdag kregen ze de laatste les in een reeks van drie van Mieke Voerman, vrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege. Ook haar hond Pelle was erbij. Iedereen slaagde met glans en ontving daarom een heus SnuffelDiploma.

Het doel van de lessenreeks was om de kinderen te leren hoe ze veilig met honden moeten omgaan. Nederland telt met 1,9 miljoen honden een grote populatie. De kans dat je op straat een hond tegenkomt, is dus behoorlijk groot. Jaarlijks vinden er helaas rond de 150.000 hondenbeten plaats. Door de drie lessen van Mieke Voerman kunnen de kinderen van groep 1 en 2 nu de lichaamstaal en het gedrag van honden begrijpen en er op een goede manier op reageren. Daarmee wordt de kans op een hondenbeet aanzienlijk kleiner en neemt ook de angst voor honden af.

In de eerste les had Voerman een handpop bij haar om de leerlingen theorie bij te brengen. De tweede en derde les kwam hond Pelle zelf in de klas kijken, zodat de theorie in de praktijk kon worden gebracht. Spelenderwijs werden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. De meeste kinderen durfden daarna Pelle gerust te aaien, te borstelen of brokjes te geven. Alle geslaagden mochten na afloop het heuse SnuffelDiploma mee naar huis nemen.

Afbeelding
Uitnodiging informatiemarkt 28 juni: Circulaire wensen en kansen voor bedrijven en organisaties Ondernemen in Kampen 3 uur geleden
Afbeelding
Kamper muzikant mikt met zijn band Boembast op zomerhit Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
De week van het buiten spelen Algemeen 5 uur geleden