Afbeelding

Coming-Out day in Kampen

Algemeen

KAMPEN - Op Coming-Out day, dat jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Dit jaar krijgt Coming-Out day in Kampen veel aandacht. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Ont-moet, de organisatie Unieke Verbinding en Bibliotheek Kampen. Het wordt geen feestje voor alleen homo’s, maar voor heel Kampen.

Stadspastor Gert Zomer van stichting Ont-moet: “Het gaat er om, dat iedereen met iedereen samenleeft, dat we een inclusieve samenleving vormen. Juist hetero’s willen we uitnodigen, omdat we samen mens willen zijn in Kampen.”De dag wordt om 9.00 uur begonnen met het hijsen van de regenboogvlag bij het stadhuis door wethouder Geert Meijering en Colin Kouffeld van de LHBT-gespreksgroep van stichting Ont-moet. De gemeenteraadsfracties zijn daarbij ook uitgenodigd. De gemeenteambtenaren wacht deze dag een verrassende entree naar hun werkplek.

Vanaf 11.00 uur is er in de Bibliotheek tot 15.00 uur een inloop waar bezoekers voor eventuele vragen of voorlichting terecht kunnen bij mensen van Stichting Ont-moet en Unieke Verbinding.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39