Afbeelding

Jubileumconcert Minne Veldman

Algemeen

KAMPEN –Organist Minne Veldman viert dit jaar zijn 25-jarig organistenjubileum met een orgeltournee door Zuid-Afrika, een orgeltrip naar Parijs en een tour door Nederland. Op zaterdag 19 oktober vindt het officiële jubileumconcert plaats in de Bovenkerk.

Hij speelt dan op beide orgels een programma met hoogtepunten uit zijn concertrepertoire van de afgelopen 25 jaar. Hij begint op het Hinsz-orgel met werken van Mendelssohn en Liszt en twee psalmbewerkingen van Jan Zwart en Feike Asma. Na de pauze worden op het koororgel werken van Bach en Takle gespeeld en op het hoofdorgel werken van Driffill, Guilmant en César Franck. Het concert wordt besloten met samenzang.

Voorafgaand aan het concert geeft de organist een mondelinge toelichting op het programma. Op een groot videoscherm kunnen bezoekers hem zien spelen. In de pauze is er gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van een hapje en een drankje.
Kaarten zijn vanaf een halfuur voor aanvang (19.30 uur) verkrijgbaar aan de kerk of via de webwinkel van de organist. Meer informatie staat op www.orgelconcertenminneveldman.nl.