Afbeelding
Foto: Joalien van den Houten

Zondagmiddag 19 februari: Goudenzaalconcert in Stedelijk Museum Kampen

· leestijd 1 minuut Cultuur Ingezonden

De Stichting Vrienden Stedelijk Museum Kampen organiseert op zondagmiddag 19 februari het eerste huiskamerconcert in de Gouden Zaal van het museum.  Dit is de eerste in een reeks van 6 concerten op de zondagmiddag en wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Magna Musica. Dankzij een financiële bijdrage van het Heropeningsfonds Kampen is deze reeks concerten mogelijk gemaakt.  

Deze middag wordt geopend door wethouder Kunst en Cultuur Richard Boddeüs. De musici zijn Joalien van den Houten (sopraansolist) en Utku Geçgel (pianist). Zij werkten voor het eerst samen in 2022 tijdens het Klapstoelconcert in De Burgwal van Kampen. Utku is masterstudent aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Steven Faber en Joalien heeft daar zang gestudeerd bij Harry van Berne en wordt gecoacht door Heleen Koele. 

Aanvang van dit concert is 14.30 uur. Inloop is vanaf 14:00 uur met een kopje koffie of thee.  Beide muzikanten hebben zich voor dit programma laten inspireren door de kunstwerken die momenteel in de tentoonstelling te zien zijn. Bezoekers van het concert worden aangeraden om deze tentoonstelling te bezoeken. Zowel op de locatie aan de Oudestraat 133, als in de Voormalige Synagoge aan de IJsselkade 33. De beeldende kunstwerken van Carolein Smit en Gebroeders Miedema worden vertaald naar muziek. Joalien en Utku hebben een programma samengesteld met werken van o.a. Britten, Mozart, Fauré en Schubert. Utku zal daarnaast het fantastische stuk Vallée d’Obermann van Liszt laten horen. 

De entreeprijs voor de reguliere bezoeker is € 10,- p.p. Entreeprijs voor Vrienden van het Stedelijk Museum Kampen is € 5,- p.p. In verband met het beperkte aantal plaatsen verzoeken wij u om vooraf te reserveren via Vriendenstedelijkmuseum@kampen.nl en te betalen bij de kassa in de Gouden Zaal op de middag zelf. 

Toegang tot de Gouden Zaal via de Schepentoren in de Voorstraat, aan de achterkant van het museum.

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 28 mei, 13:36
Buurten komen samen om hun eigen omgeving met elkaar te vergroenen, goed voor mens en dier!
Groene Loper Kampen deelt plantpakketten uit Partnerbijdrages 28 mei, 13:23
Afbeelding
Gratis donuts eten op Nationale Donutdag Algemeen 28 mei, 12:29