Unieke kans: speel mee met het Dudok Quartet Amsterdam
Unieke kans: speel mee met het Dudok Quartet Amsterdam Foto: Quintus Kampen

Speel mee met het Dudok Quartet Amsterdam

Cultuur Ingezonden

KAMPEN – In aanloop naar de Dudok Muziekdagen in mei 2024 in Kampen, organiseert het Dudok Quartet Amsterdam, samen met kunstencentrum Quintus, het ‘Samenspelproject Qu&Du(dok)’, een unieke kans voor muzikanten uit de hele regio om samen te spelen met prijswinnende topmusici. Alle instrumenten, leeftijden en niveaus zijn welkom. De eerste repetities starten vanaf 15 december dus snel aanmelden is gewenst.

Het Dudok Quartet Amsterdam behoort tot de top van de strijkkwartetten in Nederland. De vier musici - waaronder de van oorsprong uit Kampen afkomstige Judith van Driel - laten zien én horen dat muziek niet oud of nieuw is, maar altijd weer actueel. Dudok wil de liefde voor muziek overbrengen aan leerlingen van Quintus Kampen én andere muzikanten uit de regio en organiseert daarom het Samenspelproject Qu&Du(dok). Onderdeel van het project is een inspiratiedag met workshops en masterclasses in maart, een ensembleconcert in april en de kans om van 16 t/m 19 mei in het voorprogramma van de Dudok Muziekdagen te mogen spelen, met onder andere Maarten Ornstein (saxofonist/klarinettist) en Mike Fentross (luitist/dirigent), winnaars van de prestigieuze Willem Breuker Prijs 2022.

Aanmelden

Deelname is voor Quintusleerlingen gratis. Andere muzikanten (alle leeftijden, instrumenten en niveaus kunnen meedoen) betalen €50 p.p. (all-in). De eerste repetities beginnen vanaf 15 december a.s. Meld je daarom z.s.m. aan via quintuskampen.nl. Vragen? Neem contact op met Quintus via info@quintuskampen.nl of tel. 038-3371200.