Een eerdere samenzangbijeenkomst in de Kamper Buitenkerk.
Een eerdere samenzangbijeenkomst in de Kamper Buitenkerk. Foto: Job van Boven

Zangavond ‘Samen zingen in lijn met Calvijn’ in de Buitenkerk

Cultuur Ingezonden

Op D.V. vrijdagavond 10 mei 2024 om 20.00 uur wordt er een Psalmzangavond gehouden in de Buitenkerk te Kampen. Sander van den Houten begeleidt de zang op het orgel en ds. D.J. Budding opent en sluit de bijeenkomst.


Twee jaar geleden werd er in de Buitenkerk in Kampen een soortgelijke bijeenkomst belegd. De organisatoren zijn hierna meer zangavonden gaan organiseren, onder de naam ‘Samen zingen in lijn met Calvijn’. Op 10 mei, de dag na Hemelvaartsdag, keren zij dus weer terug naar de Buitenkerk. In het programma is gezocht naar psalmen die met het thema ‘Hemelvaart’ te maken hebben. De psalmen worden in hun geheel gezongen. Mannen- en vrouwenverzen worden afgewisseld met samenzang en orgelverzen. Verder is er een orgelsolo.

De organist van de avond is Sander van den Houten. Hij is woonachtig in Kampen, maar heeft het beroemde orgel van de Evangelisch-Lutherse kerk in Den Haag onder zijn hoede. Hij begeleidt en dirigeert verschillende koren. Verder is hij actief als beiaardier.

Wie de avond op 10 mei wil bezoeken, hoeft niet te reserveren. Het adres van de Buitenkerk isBuiten Nieuwstraat 101, 8261 AT Kampen. De toegang is vrij. Wel wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op de site van ‘Samen zingen in lijn met Calvijn’: www.inlijnmetcalvijn.nl.