Afbeelding
Foto: Opening speelpoort 2024

Spetterend openingsfeest van de Speelpoort: méér dan 200 kinderen

Cultuur Ingezonden

Op zondag 7 april vond de feestelijke opening van het nieuwe speelseizoen plaats. Voor één middag werd de speeltuin, in het verlengde van Sail, omgetoverd naar het Hanzetijdperk. Met de komst van meer dan 200 kinderen werd het een onvergetelijke middag. Samen terug in de tijd van het Hanze verleden - maar dan wel met de fun van nu!

 Naast dat de kinderen volop genoten van het spelen, werd er een scala aan activiteiten aangeboden, van pijl en boog schieten tot het blazen van enorme zeepbellen en het knutselen van verrekijkers. Door actief deel te nemen aan de activiteiten, verzamelden ze ‘grondstoffen’ op hun stempelkaart, een knipoog naar de handelsgeest van het Hanzetijdperk, wat hen uiteindelijk leidde naar de welverdiende schat. “We kijken terug op een geslaagde middag. Het was fantastisch om zoveel blije gezichten te zien en te weten dat we samen een onvergetelijke dag voor de kinderen hebben gecreëerd”, aldus Floorke Jutstra, voorzitter van de Speelpoort.

Ontmoetingsplek

Afgelopen zondag werd opnieuw duidelijk dat de Speelpoort meer is dan enkel een plek om te spelen. “De speeltuin is een echte ontmoetingsplek voor iedereen uit Kampen en omstreken”, legt Floorke uit. “Een plaats waar jong en oud, families en buurtgenoten elkaar kunnen vinden. Een plek waar de hele gemeenschap samenkomt en toegankelijk is voor alle lagen uit de samenleving. Dat werd bekrachtigd door de geweldige opkomst met meer dan 200 kinderen. En dat is precies waar we het allemaal voor doen. Een toegankelijke speeltuin zijn voor iedereen. Dat is ons doel.