Afbeelding

Orgelconcours Quintus 2018

· leestijd 1 minuut Cultuur

Quintus, centrum voor kunst en kunsteducatie organiseert regelmatig muziekconcoursen voor allerlei instrumenten. Op zaterdag 9 juni 2018 van 9.30 uur tot 17.00 uur vindt in de prachtige Bovenkerk in Kampen het 3e Quintus Orgelconcours plaats. Tijdens dit concours kunnen leerlingen tussen de 12 en 30 jaar van kunstinstellingen, muziekscholen en privé-docenten in binnen- en buitenland laten horen wat zij op het gebied van orgelspel in hun mars hebben.

Deelnemers spelen elk 2 originele orgelwerken en kiezen tussen het uitvoeren hiervan op het Reil koororgel en het wereldberoemde Hinsz orgel. De manier van uitvoeren (interpretatie) is belangrijker dan het niveau van de stukken. De vakjury bestaat dit jaar uit voorzitter Ab Weegenaar (stadsorganist Kampen), Dr. Wolf Kalipp (muziek- en cultuurwetenschapper te Hannover) en Sander van den Houden (organist Evangelisch Lutherse kerk Den Haag ). Tijdens de voorrondes worden 3 kandidaten geselecteerd die tijdens het finale concert om 15.30 uur spelen voor de 1e, 2e en 3e prijs. Verder is er om 15.00 uur een juryconcert gespeeld door Ab Weegenaar en Sander van den Houten. Vermeldenswaardig is dat er een jurylid uit Soest én een deelnemer uit Meinerzhagen (beide partnersteden van Kampen) aanwezig zijn. Belangstellenden kunnen kiezen voor een passe partout (gehele dag) voor € 7,50 of voor het jury- en het finaleconcert ad € 5.

Gedurende de dag zijn een aantal stands aanwezig op het gebied van bladmuziek voor orgel, cd’s met orgelmuziek en streekproducten. In de kerk en in het Quintusgebouw (op 200 meter afstand) kun je terecht voor een kopje koffie. Meer weten over het orgelconcours? Bel dan naar Quintus, telefoon 038-3371200.