Het Uienkoor & Recht Deur Zee
Het Uienkoor & Recht Deur Zee eigen foto's

Dubbel kooroptreden op Botermarkt

Cultuur

Het Uienkoor uit Kampen en het zeemanskoor Recht Deur Zee uit IJsselmuiden verzorgen zaterdag 21 september een optreden tussen de Broederkerk en de Oudestraat. Van 13u00 tot 17u00 zullen hun stemmen en instrumenten over de Botermarkt schallen. De koren vullen elkaar goed aan.

Het Uienkoor
Het volgens eigen zeggen ”gezelligste koor van Kampen” bestaat al vijftien jaar en kent een breed repertoire. Het Uienkoor zingt luisterliedjes, meezingers, nostalgische liedjes en naast Amsterdamse liedjes ook Kamper liedjes. Voor verschillende gelegenheden hebben de koorleden verschillende kleding paraat.
Het Uienkoor is een gemengd koor dat zingt onder leiding van Rob Hollander begeleid door het eigen Ajuin combo. De ”uien” treden op bij diverse gelegenheden. Zaterdagmiddag op horecaplein de Botermarkt beloven ze er een gezellige middag van te maken.

Recht Deur Zee
Een kleine groep mannen richtte in 2001 Recht Deur Zee op dat inmiddels is uitgegroeid tot een koor van zo’n vijftig mannen. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige nummers, meestal bekende luisterliedjes en soms vertaald of van eigen tekst voorzien.
De enige vrouw van het koor is trompettiste en dirigente Carola Meijberg, die al sinds 2003 de scepter (lees: dirigeerstokje) zwaait over de mannen. Recht Deur Zee wordt begeleid door drie accordeonisten en een drummer, basgitarist en altsaxofonist. Evenals bij het Uienkoor staat, naast professionele muziek, gezelligheid voorop.
De organisatie belooft met het dubbeloptreden op de Botermarkt ”een gezellige middag die u niet mag missen”.

Afbeelding
ChristenUnie Overijssel wil opnieuw inzet van provincie voor behoud Gronings Kinderhartcentrum Algemeen 26 jan, 15:25
Afbeelding
Opening nieuw fietspad langs N760 tussen IJsselmuiden en Genemuiden Algemeen 26 jan, 15:22
Afbeelding
Studiebijeenkomst met Oscar Lohuis in IJsselmuiden Algemeen 26 jan, 15:14
Afbeelding
SP en SGP Overijssel samen op de bres voor arbeidsmigranten Algemeen 26 jan, 15:10
Afbeelding
De BlueZZ Club voorziet in behoefte en zet jazz en blues optredens voort Algemeen Ingezonden 26 jan, 10:09
Afbeelding
Steeds meer mensen zien belang van levenstestament Partnerbijdrages 25 jan, 15:52