Afbeelding
Unsplash.

Moonshiners baalt van nieuwe maatregelen

Horeca Kampen

KAMPEN - Wim van der Starre van Café Moonshiners baalt van de nieuwe door de regering opgelegde maatregelen voor de horeca. De handelswijze doet hem denken aan een lied van Acda en de Munnik: ‘Ben je net van huis zie je de haven alweer terug’.

Van der Starre stelt zich trouw aan alle regels te houden, ‘1,5 meter afstand, elleboog hoesten en QR Codes checken, 2G, 3G, 5G, ik weet het allemaal niet meer, maar wordt er zo langzamerhand echt moedeloos van.’

Ook vraagt Van der Starre zich hardop af waar de maatregelen gaan eindigen. “Wat is de volgende stap bloedafname bij de deur, inleveren van een uitstrijkje van je ochtend urine, of komt het straks zo ver dat we onze gevaccineerde klanten bij de zaak moeten gaan verdedigen door met een machinegeweer in de deuropening te gaan staan, omdat de verdeeldheid steeds groter wordt met de niet gevaccineerden en dat we elkaar het licht en de ruimte in de ogen niet meer gunnen?”

Van der Starre stelt zich weer te schikken naar de nieuwe regels, maar ze stemmen hem zeker niet vrolijk. Uit voorzorg gaat hij weer verder met zijn werkzaamheden in de bouw, waarmee hij tijdens de coronaperiode zijn hoofd boven water probeert te houden: “Ik pas mijn openingstijden maar gewoon weer aan en ga maandag ochtend maar weer lekker timmeren en wacht op betere tijden maar zie dat dit jaar niet meer gebeuren....pessimistisch, Nee dat heet realistisch.”

Nick de Vries