Wouter Berns' debuutnovelle Een hemel voor Theo is verkrijgbaar bij Galerie Tripmaker, uitgeverijvanwarven.nl en de betere boekhandel.
Wouter Berns' debuutnovelle Een hemel voor Theo is verkrijgbaar bij Galerie Tripmaker, uitgeverijvanwarven.nl en de betere boekhandel. nvt

Expositie Galerie Tripmaker voor Wouter Berns' eerste boek zonder plaatjes

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

‘Lezen, schilderen, schrijven’. Dat is de titel van de nieuwe expositie in Galerie Tripmaker die donderdag 3 december opent. Een expositie vol schilderijen waarop lezen en boeken centraal staan. En dat heeft een reden: bij Uitgeverij Van Warven verschijnt deze week Een hemel voor Theo, het eerste boek van Wouter Berns zonder plaatjes. Deze novelle roept eenzelfde sfeer op als zijn schilderijen; het schetst een onvoorstelbare, maar niet onmogelijke wereld.

De expositie opent in het sinterklaasweekend: donderdag 3 en vrijdag 4 december 16-20 uur, zaterdag 5 en zondag 6 december 13-17 uur. En blijft te bezichtigen tot en met de Boekenweek 14 maart 2021 (elk eerste weekend van de maand of op afspraak).

Boekenschilderijen 

Boeken vormen een onuitputtelijke inspiratiebron voor kunstschilder Wouter Berns. Of het nu om oude verhalen uit de Griekse mythologie of de bijbel gaat, of om hedendaagse literatuur. Prometheus, Jona, Don Quichotte, Gulliver of Mr. Pip, een goede kijker herkent de verhalen in de schilderijen. Boeken spelen ook letterlijk een rol in Berns’ werk, als ruggensteun, onderdak of als fruit aan de bomen. Regelmatig wordt zijn werk gebruikt als illustratie voor boekomslagen. Ook op zijn eigen vers verschenen schrijfdebuut prijkt een van zijn schilderijen. Dit schilderij, ‘de gedachteloze filosoof’, is uiteraard ook te zien op de expositie ‘Lezen, schilderen, schrijven’ in Galerie Tripmaker.

Een hemel voor Theo

Een hemel voor Theo neemt je mee op een surrealistische wandeling door het hemelrijk. Het is een ongewone vertelling die leest alsof het allemaal de normaalste zaak van de wereld is. De gebeurtenissen en ontmoetingen die Theo ten deel vallen zetten het hemelrijk en haar bewoners in een bijzonder daglicht. Een hemel voor Theo is een speels filosofisch verhaal over hoop en verbondenheid, over hele en halve zolen, en dat iedereen het wel eens bij het verkeerde eind heeft.

Wouter Berns (1970) is kunstschilder. Hij exposeert zijn werk al zo’n dertig jaar in binnen- en buitenland. Tussen het schilderen door kruipt hij geregeld achter zijn laptop om verder te schrijven waar zijn schilderijen ophouden. Net als in zijn schilderijen creëert Wouter Berns in zijn verhalen een eigen wereld. Zijn fantasie, gedachten en onderzoek worden echter nu eens niet in verf gevangen, maar in woorden gegoten. Als een beschouwer, vrij associërend en met een sterke verbeeldingskracht. Zijn debuutnovelle Een hemel voor Theo is verkrijgbaar bij Galerie Tripmaker, online via uitgeverijvanwarven.nl of via de betere boekhandel.

Galerie Tripmaker

Wouter Berns, 'Lezen, schilderen, schrijven’

3 december 2020 t/m 14 maart 2021

Openingsweekend: donderdag 3 en vrijdag 4 december 16-20 uur, zaterdag 5 en zondag 6 december 13-17 uur

Openingstijden: elk 1e weekend van de maand op zaterdag en zondag 13-17 uur (of op afspraak)

Het schilderij ‘de gedachteloze filosoof’ (175 x 150 cm, acryl op doek) dat op de omslag van Wouter Berns’ debuutnovelle Een hemel voor Theo prijkt, is te zien tijdens de expositie ‘Lezen, schilderen, schrijven’ in Galerie Tripmaker.