Bewoners van Margaretha krijgen van ChristenUnie kerstboom met kerstgroeten van schoolkinderen
Bewoners van Margaretha krijgen van ChristenUnie kerstboom met kerstgroeten van schoolkinderen Harro Pruijssen

ChristenUnie brengt kerstgroet bij vele ouderen

Ingezonden Ingezonden

Dit jaar zijn veel ouderen vanwege corona extra eenzaam en kregen daarom een extra hart onder de riem. De ChristenUnie bezorgde kerstbomen met honderden kerstkaarten van schoolkinderen bij ouderen in verpleeghuis Myosotis, Woonzorgcentrum Margaretha, De Vijverhof, De Amandelboom en Maarlenhof. Ook Het Gouden Hart en Woonlocatie Burgelstee ontvingen een kerstboom. In de verkiezingscampagne staat de ChristenUnie zaterdag 12 december stil bij Waardig Ouder Worden.

Verzorgingstehuizen en basisscholen

De ChristenUnie overhandigde 7 kerstbomen vol kerstkaarten. Kinderen van de basisscholen De Mirt, Marnixschool, Reobothschool en HBS Ichthus hadden de ruim 750 kaartjes voorzien van prachtige tekeningen en mooie kerstwensen. Tuincentrum Palland leverde de kerstbomen en zangduo Bouke en Emmelie een kerst-cd.

“Met de kerstbomenactie onderstrepen we hoe belangrijk het is dat ouderen meetellen in de samenleving. Het is een bemoediging voor ouderen en het personeel in de verzorgingstehuizen” zei ChristenUniewethouder Van der Sluis.

Vele ouderen kwamen enthousiast de vele kerstgroeten bewonderen en genoten zichtbaar van de mooie woorden en tekeningen van de schoolkinderen.

Actieplan

In Kampen heeft de ChristenUnie in 2018 het Actieplan Waardig Ouder Worden opgesteld. Als ChristenUnie zetten we ons in voor de komst van een Hospice, meer ouderenwoningen en ontmoetingsplekken. Ook hebben we ons tijdens de bezuinigingen verzet tegen bezuinigingen op verenigingen. Juist het verenigingsleven voorkomt eenzaamheid. Ook hebben we het initiatief genomen voor behoud van maatschappelijke voorzieningen Het Lokaal, Weggeefschuur en Voedselbank in IJsselmuiden. Hiervan zijn veel onderen en alleengaanden afhankelijk.

Aandacht voor wat echt telt

In deze moeilijke tijd heeft de ChristenUnie 'aandacht voor wat écht telt'. Een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. Waarin jong en oud niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar. Waarin ruimte is om te wonen, elkaar te ontmoeten en voor elkaar te zorgen. Dat is het ideaal van de ChristenUnie! In 2021 zal met ouderenpartners een vervolg worden gegeven aan het Actieplan uit 2018.