De nieuwe bestuursleden van CDJA IJsseldelta
De nieuwe bestuursleden van CDJA IJsseldelta Aangeleverd

CDJA IJsseldelta presenteert vijf nieuwe bestuursleden

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

CDJA IJsseldelta heeft sinds dinsdag 12 januari een nieuw bestuur. Tijdens een digitale afdelingsledenvergadering (ALV) werden Suzanna Broekhuizen (17), Iris Scholten (19), Jitse Maas (18), Wilko Aalbers (21) en Niek Teune (24) verkozen tot bestuurslid van de politieke jongerenorganisatie van het CDA voor de gemeenten Kampen en Zwartewaterland. Onder leiding van voorzitter Niek Teune zal het bestuur het komende jaar onder andere verschillende leuke activiteiten voor jongeren gaan organiseren.

Eigenlijk had het nieuwe bestuur de wens om de afdelingsledenvergadering (ALV) al rond de zomervakantie van 2020 plaats te laten vinden. Maar omdat het niet verantwoord was om fysiek samen te komen, werd de ALV vooruitgeschoven. Toen de besmettingscijfers niet drastisch gingen dalen, werd besloten om de ALV dan maar digitaal te houden. “We hebben het afgelopen jaar ervaren dat digitale activiteiten ook heel gezellig kunnen zijn. In dit geval was digitaal ook de beste oplossing, hoewel wij als jongeren uitkijken naar het moment waarop de eerste fysieke activiteit weer plaats kan gaan vinden”, stelt voorzitter Niek Teune. “Dat wordt dan ongetwijfeld gemeld op onze pagina op Facebook en Instagram.”

Wanneer CDJA IJsseldelta bijvoorbeeld weer een Politiek Café met een interessante spreker kan organiseren in Kampen of Zwartewaterland, valt nu nog niet te zeggen. Het nieuwe bestuur verwacht dat tot de zomer de meeste activiteiten nog digitaal zullen zijn. Ook het geliefde Klein Kamper Scholierendebat en Groot Kamper Scholierendebat, dat het CDJA al jarenlang organiseert, zijn door de coronacrisis verplaatst tot na de zomervakantie. “Dat is natuurlijk jammer”, zegt bestuurslid Iris Scholten. “Wij willen echter niet denken in beperkingen, maar in mogelijkheden. Onze jaaragenda staat vol met onder andere gezellige borrels, masterclasses en werkbezoeken. De activiteiten zijn vaak voor zowel jongeren tussen de 12 en 31 jaar oud die lid zijn als niet-leden. Het is ons doel om zoveel mogelijk jongeren om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met politiek.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00