Afbeelding
Pixabay

GBK SPRINGT IN DE BRES VOOR SLACHTOFFERS

Ingezonden Ingezonden

GBK heeft het college gevraagd om de 14 Kamper slachtoffers van de toeslagenaffaire tegemoet te komen door hun eventuele gemeenteschulden kwijt te schelden en de compensatie van € 30.000,00 volledig te houden. Dit in navolging van de gemeente Utrecht.

“Dat zou een goede stap zijn na een dramatische gevolgen die deze affaire had voor betrokkenen. Ook wel het minste dat we kunnen doen”, aldus Piet Bergstra. “Je kunt je niet voorstellen hoe erg het voor betrokkenen moet zijn geweest. De demissionaire regering heeft hen laten vallen als een baksteen. We moeten deze mensen helpen waar we kunnen”. Ook heeft GBK gevraagd om de compensatie eventueel voor te schieten, mocht die voor 1 maart nog niet betaald zijn.

Wethouder Van der Sluis is actief op zoek is gegaan naar de Kamper slachtoffers van de toeslagenaffaire. GBK is daar blij mee. Er is een meldpunt ingesteld waar zij zich kunnen melden. De slachtoffers kunnen bijvoorbeeld ook problemen hebben met huisvesting, inkomen, zorg of de opvoeding van kinderen. GBK hoopt dat alle betrokkenen snel bekend zijn. Dan kunnen zij worden geholpen en met een schone lei beginnen. Het meldpunt is bereikbaar via info@financienopkoers.nl.

Een groene sprinkhaan.
Lezing over insecten bij Natuurbeschermingsvereniging IJhorst Staphorst Algemeen 23 feb, 09:37
Jaap en Mark Mateboer onthullen de nieuwe ruit met het oude glas-in-lood
Glas-in-loodramen Schepman deels gered, gerestaureerd en herplaatst Algemeen 22 feb, 21:21
Afbeelding
Voorbeschouwing SV Zalk - SV Marienheem Sport Ingezonden 22 feb, 21:08