Tijden veranderen maar het evangelie niet

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Maart 2020, de wereld veranderde, Corona nam een vogelvlucht, ook in Nederland, ook in ons mooie Kampen. Deze pandemie raakt iedereen, tot ver achter de voordeur. Het raakt, jong en oud, gezond of ziek, niemand wordt gespaard. Mensen gaan vanuit huis werken, de wegen worden leger. Ook ons vrijwilligers werk, het evangelie (goed nieuws) verkondigen wijzigt drastisch. Normaliter herkende je ons van de herkenbare bel aan jouw voordeur. We praten graag fysiek met mensen over dat evangelie, dat goede nieuws van Gods Koninkrijk, van deur tot deur in Kampen. Echter, de Covid-19 pandemie is er de oorzaak van dat ook wij, als Jehovah’s Getuigen, onze evangelie verkondiging activiteiten wereldwijd drastisch hebben moeten aanpassen.

Toen in maart 2020 duidelijk werd dat de pandemie een serieus gevaar voor de volksgezondheid zou gaan vormen, zijn er direct vanuit het hoofdkantoor van Jehovah’s Getuigen richtlijnen verstuurd voor enkele aanpassingen. Half maart 2020 zijn direct alle fysieke bijeenkomsten wereldwijd, dus ook plaatselijk voor ons aan de Korteweg 3 in Kampen, gestopt. En die maatregel duurt nog steeds voort, al een jaar komen wij nu digitaal samen, tweemaal per week met ongeveer 120 Getuigen en geïnteresseerden in Kampen. Ook zijn in maart 2020 alle openbare vormen van ons getuigeniswerk, denk aan ons van deur-tot-deur bezoek maar ook de mobiele stand met bijbelse lectuur in het weekend in de binnenstad, gestopt. 

Maar, was Jezus gebod in Matth. 28:19 niet ‘Ga dus en maak discipelen van mensen uit alle volken’? Niets kan dat gebod toch tegenhouden, zelfs niet deze pandemie, zou je je kunnen afvragen. Klopt! Daarom hebben wij wereldwijd, ook in Kampen, ons evangeliewerk uiteraard doorgezet, maar nu middels de telefoon en het schrijven van brieven. Dus op veilige afstand. We houden namelijk van mensen en zouden niets willen doen om hun besmettingskans te verhogen. 

Omdat we van mensen houden, willen we ze nog steeds graag bereiken met dat goede nieuws van Gods Koninkrijk. De bijbel laat namelijk zien dat het Gods voornemen is dat deze aarde weer een veilige en vredige plaats worden. Openbaring 21:4 zegt namelijk: “Hij zal elke traan uit hun ogen wissen. De dood zal er niet meer zijn. Er zal geen rouw, geen gehuil en geen pijn meer zijn. De dingen van vroeger zijn voorbij.” Heb jij daar niet behoefte aan, nu je de wereldgebeurtenissen om je heen ziet? Ik wel! 

Deze maand maart is helemaal bijzonder, we herdenken wereldwijd de bijzonder betekenis van de dood van Jezus, het offer wat hij bracht voor de hele mensheid. Daar staan we op zaterdag 27 maart wereldwijd bij stil, in Kampen om 19:00 uur, uiteraard via de digitale wegen, veilig vanuit huis. Meer informatie daarover én een uitnodiging vindt je op jw.org/nl. Wil je ook troost, hoop en energie vinden in deze gekke tijden, verdiep je eens in een God die van je houdt en graag voor je wilt zorgen. Want weet: ‘Tijden veranderen maar het evangelie niet’.

Ingezonden door Sander Wessels.