Commissaris van de Koning Andries Heidema ontving de profielschets voor de nieuwe burgemeester uit handen van de voorzitter van de vertrouwenscommissie Jan Willem Schutte (ChristenUnie).
Commissaris van de Koning Andries Heidema ontving de profielschets voor de nieuwe burgemeester uit handen van de voorzitter van de vertrouwenscommissie Jan Willem Schutte (ChristenUnie).

Nieuwe burgemeester Kampen. Dan wordt het stil.

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Oud/nieuw

Met respect en dankbaarheid voor wat burgemeester Koelewijn heeft betekend voor Kampen hebben de gemeenteraad en de inwoners van Kampen kennis genomen van zijn besluit om af te treden per 1 oktober aanstaande. 

Er is een profielschets gemaakt voor een nieuwe burgemeester. Inwoners van de gemeente Kampen hebben ook inbreng geleverd voor deze profielschets.

De raad van de gemeente Kampen gaat nu op zoek naar een nieuwe burgemeester. Donderdag 25 maart ontving de Commissaris van de Koning (CdK) Andries Heidema tijdens de raadsvergadering de profielschets voor de nieuwe burgemeester uit handen van de voorzitter van de vertrouwenscommissie Jan Willem Schutte (ChristenUnie).

Route

29 maart verschijnt de vacature in de Staatscourant. Kandidaten hebben dan drie weken de tijd om te solliciteren. Vanaf mei gaat de CdK in gesprek met de sollicitanten en maakt hij een eerste selectie. Daarna bespreekt de CdK met de commissie wie uitgenodigd gaat worden voor een gesprek met de vertrouwenscommissie, waarbij de CdK ook advies geeft. Vervolgens (mei/juni) volgen de gesprekken tussen kandidaat en commissie in het grootste geheim. Uiteindelijk doet de commissie een aanbeveling van twee personen aan de gemeenteraad. In een extra, tevens besloten, raadsvergadering (juli) kiest de gemeenteraad een van de twee kandidaten en doet een voordracht aan de CdK. En ook op deze vergadering ligt geheimhouding.

Stilte

Gedurende het hele proces, zeg maar vanaf 29 maart, heerst absolute stilte. Informatie of stukken mogen nooit en te nimmer door de leden van de vertrouwenscommissie aan anderen verstrekt worden, ook niet aan eigen fractieleden.

Pas na de extra raadsvergadering in juli weet Kampen wie de nieuwe burgemeester wordt.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57