3D Streetartist Rianne te Kaat
3D Streetartist Rianne te Kaat Quintus

Quintus Summerschool boordevol workshops voor jong en oud

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

KAMPEN - Quintus maakt zich op voor een nieuw cursusseizoen! Om alvast warm te draaien, organiseert het kunstencentrum aan de Vloeddijk 38 in de laatste week van de zomervakantie een Summerschool, boordevol workshops voor jong en oud. Quintus sluit aan op de kleurrijke expositie ‘Nouveau Deco’ van Christie van der Haak in het Stedelijk Museum Kampen en op het Kamper Stripspektakel. Tip: bij de fotowedstrijd kun je workshops winnen!

Van woensdag 18 t/m vrijdag 20 augustus is Kunstencentrum Quintus ‘the place to be’ als je houdt van muziek, dans, theater, kunst en ambacht! Met workshops Peuterdans, Kleuterdans, Moderne Dans en Dansimprovisatie (70+) maar ook kennismakingslessen ‘Pianospelen voor (groot)ouder en kind’, workshops ‘Mijn Harp en Ik’ (6-12 jaar), ‘Op Reis met Rivke en de Cello’ (5-9 jaar) of ‘Speel je Zelfgemaakte Muziekstuk’ (6-9/10-12 jaar). Wil je dansen, zingen én toneelspelen tegelijk, dan is de workshop Musical Holiday (4-6/7-10/10-14 jaar) écht iets voor jou!

Fotowedstrijd

Liever creatief aan de slag? Tijdens de Quintus Summerschool kan je ‘Werken met Pastelkrijt, Inkt en Ecoline’ (7-11 jaar) en ‘Abstract’ of ‘Expressionistisch Schilderen’ (16+ en volwassenen). In opmaat naar het Kamper Stripspektakel op zaterdag 21 augustus geven professional striptekenaars Vick Henriquez en Nienke de Ruiter workshops ‘Striptekenen’ met verschillende thema’s: ‘Held in eigen Strip’ en ‘(Huis)Dier in de Hoofdrol’ (8-12/13-18 jaar). Geniet jij met volle teugen van het prachtige werk van Christie van der Haak in én rondom het Stedelijk Museum? Ga dan lekker zelf aan de slag! Er zijn grafiekworkshops ‘Patronen Drukken’ (11-16/16+) waarbij je je eigen kaft- of inpakpapier kunt maken, workshops ‘Spiegels Decoreren-Art Nouveau’ (8-12/13+) door Laura Schakenraad en toffe ‘3D Streetart’ workshops (8-12/13-18 jaar) van Rianne te Kaat. De spectaculaire 3D Streetart van Rianne zie je op dit moment op verschillende plekken in de Oudestraat. Wil jij zo’n workshop winnen? Doe dan mee aan de wedstrijd van de Binnenstad Ondernemers Kampen (BOK) i.s.m. Quintus. Maak een gekke, ludieke, creatieve foto bij één van de 3D Streetart-werken en post ‘m op Instagram of Facebook. Gebruik daarbij de hashtag #StreetartKampen en tag @QuintusKampen! Onder alle inzendingen verloot Quintus tien workshops. Meer info over of aanmelden voor de Summerschool: kijk op quintuskampen.nl.