Oban voor Møns Klint in Denemarken
Oban voor Møns Klint in Denemarken Jolan Kanters

Kamper Oostzeevaarder Oban weer in thuishaven Kampen

Ingezonden Ingezonden

De Oban (1905) is na zeilreizen rondom Fünen, Sjaelland en de Deense Zuidzee weer thuis aan het van Heutzplein.

In het stadsarchief bevindt zich het oudste document uit 1251 waarin de Ommelandvaarders extra privileges kregen in de Sund in Denemarken. Dit jaar waren wij door Corona regels en extra Deense bureaucratische regels over havens in Denemarken ook beperkt in ons varen in Denemarken en de Sund. Kopenhagen hebben we gemeden, maar Helsingør met het prachtige Slot en Malmö in Zweden hebben we wel aangedaan (Malmö heeft hun kogge trouwens verkocht)

Naast zeilen met kleinere groepen in Denemarken hebben we deelgenomen aan Hanse Sail Rostock en Wilhelmshaven Sailing Cup. Dit alles met veel testen en andere maatregelingen, maar hierdoor konden we wel ondernemen vanaf eind juni.

Volgend jaar vanaf april gaan we weer varen. In de zomer 2022 gaan we weer naar de mooie Stockholmer Scheren met hun 20.000 eilanden. Maar nu eerst gaat de Oban weer naar de werf en andere jaarlijkse keuringen uitvoeren. In 2022 is de Oban als Kamper Oostzeevaarder met Kamper vlag en 4 meter grote letters Kampen.nl op de achterkant ook weer een visitekaartje voor de zeevaardersmentaliteit uit Kampen. Hanze in het echt.

Olaf en Jolan van de Oban

Oban in Helsingør