CDA Kampen
CDA Kampen CDA Kampen

CDA teleurgesteld in raadsmeerderheid die schietvereniging Op de Korrel laat stikken

Ingezonden Ingezonden

KAMPEN – De fractie van CDA Kampen is ontstemd dat een meerderheid van de gemeenteraad afgelopen donderdag tijdens de raadsvergadering tegen het plan stemde om schietsportvereniging (SVV) Op de Korrel een nieuw onderkomen te laten bouwen aan de Schansdijk. Raadslid Jacolien van de Wetering: “Het CDA is van mening dat het de hoogste tijd was om de gemaakte beloftes aan de schietvereniging in te lossen.”

Op verzoek van de gemeente verhuisde de schietvereniging in 2012 vrijwillig van de Vloeddijk naar de huidige barakken aan de Reigerweg, omdat deze verhuizing de gemeente 1 miljoen euro bespaarde in de renovatie van de oude Vloeddijkkazerne. De gemeente en de vereniging spraken destijds af dat er gezamenlijk naar een vervangende locatie gezocht zou worden. De barakken aan de Reigerweg zouden een tijdelijk onderkomen worden, maar inmiddels zit de vereniging al een aantal jaren langer dan gepland op deze plek.

De vrijwilligers van de schietvereniging werkten de afgelopen jaren plannen uit voor een aantal locaties, waarvan het merendeel door een besluit vanuit de gemeente afviel. Wethouder Bas Wonink, fractievoorzitter Jan Marskamp en fractiesecretaris Niek Teune lieten medio november tijdens een werkbezoek nog weten dat het CDA blij was dat er een geschikte locatie voor een nieuw onderkomen was gevonden aan de Schansdijk. Er lag een degelijk exploitatieplan en een solide financiering. Hierbij zou de gemeente €96.000 extra op tafel moeten leggen bovenop de €200.000 die hiervoor al was gereserveerd.

Raadslid Jacolien van de Wetering: “Het CDA is van mening dat het de hoogste tijd was om de gemaakte beloftes aan de schietvereniging in te lossen. Maar juist partijen als ChristenUnie en SGP, die regelmatig aangeven een betrouwbare overheid te willen zijn, kwamen dat bij dit raadsvoorstel niet na door tegen te stemmen. Daar zijn wij erg teleurgesteld over.” Van de Wetering laat weten dat het CDA zal blijven strijden voor nieuwe huisvesting van Op de Korrel. “Beloofd is immers beloofd. En een betrouwbare overheid komt de gemaakte beloftes na”, aldus Van de Wetering.