Roberjan de Wilde en Jan Rein Boer
Roberjan de Wilde en Jan Rein Boer CDA Kampen

CDA Kampen verrast energieneutraal Diertotaal.nl met boeket

Ingezonden Ingezonden

KAMPEN – CDA Kampen wil de komende jaren werk maken van een schone economie zonder afval. Vrijdag 28 januari overhandigden kandidaat-raadsleden Robertjan de Wilde, Henk Selles en Niek Teune daarom een bos bloemen aan Albert en Jan Rein Boer van Diertotaal.nl, gevestigd aan de Ambachtsstraat. Met hun energieneutrale dierenspeciaalzaak onderscheidt de familie Boer zich positief op het gebied van duurzaamheid in de gemeente Kampen.

Het bedrijf van de familie Boer is namelijk de enige energieneutrale dierenspeciaalzaak van Nederland met een groencertificaat van de RVO. Dit groencertificaat heeft het familiebedrijf gekregen door het met FSC-hout gebouwde pand te verrijken met aardwarmtepompen, een warmteterugwinningsinstallatie, zonnepanelen en ledlampen.

“We moeten zorgvuldig omgaan met grondstoffen”, vindt kandidaat-raadslid Robertjan de Wilde (CDA). “Door afval te recyclen en materialen te hergebruiken kunnen we verspilling tegengaan, de afvalberg kleiner maken en vervuiling door zwerfafval een halt toeroepen. Met het bloemetje laten wij onze waardering blijken voor betrokken mensen die zich inzetten voor een duurzame toekomst voor onze kinderen. In Kampen is Diertotaal.nl daar een goed voorbeeld van.”