Afbeelding

SUBSIDIE)POTJE VOOR INCLUSIE?

Ingezonden Ingezonden

Het college heeft de ambitie voor inclusie hoog gelegd onder het motto: “Iedereen telt mee”, aldus raadslid Piet Bergstra (Hart voor Kampen). Dus vroeg hij aan het college of zij bereid is om daar geld voor uit te trekken en met een voorstel naar de raad te komen waarin een bedrag wordt genoemd voor inclusie.
 

Een potje waaruit bijvoorbeeld een kleine subsidie verstrekt kan worden aan een horecaondernemer die de toiletten ‘invalide-proof’ wil maken. 

Het college gaf aan dat een budget voor inclusie behulpzaam kan zijn om grotere stappen te zetten op specifieke terreinen en met name op het gebied van bewustwording en specifieke beleidsontwikkeling.
 

“Dit In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Het is aan het nieuwe college te overwegen om bij de perspectiefnota structureel budget vrij te maken ter ondersteuning van initiatieven die de inclusieve samenleving bevorderen en ook om wat handgeld te hebben om hier en daar oplossingen (voor en door inwoners) financieel te ondersteunen”, aldus het college.

Nog meer reden om te stemmen op Hart voor Kampen.