V.l.n.r. Niek Teune, Henk Selles, Jacolien van de Wetering, Klaas Limburg, Derk Boswijk, Wout Limburg, Bas Wonink.
V.l.n.r. Niek Teune, Henk Selles, Jacolien van de Wetering, Klaas Limburg, Derk Boswijk, Wout Limburg, Bas Wonink. Douwe Prinsse

Bezoek Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA) trekt veel bekijks

Ingezonden Ingezonden

IJSSELMUIDEN – Afgelopen vrijdag kwam Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA) naar IJsselmuiden toe om met boeren en tuinders te praten over de toekomst van de land- en tuinbouw. Kandidaat-raadslid Henk Selles en gastheer Wout Limburg leidden het gesprek tussen bijna veertig belangstellenden en Boswijk in goede banen. Selles: “Het is van groot belang dat Derk Boswijk de signalen vanuit de lokale land- en tuinbouw meeneemt naar Den Haag.”

Tuinder Wout Limburg, tevens lijstduwer van CDA Kampen, was bereid om Boswijk te ontvangen bij de komkommerkwekerij die hij met zijn zonen runt. Samen met kandidaat-raadslid Henk Selles vervulde hij de rol van gespreksleider bij een deelsessie. Allereerst werd onder leiding van Limburg gesproken over de glastuinbouw, daarna onder leiding van Selles over landbouw. Selles: “Derk heeft als landbouwwoordvoerder de visie van het CDA op de toekomst van land- en tuinbouw helder verwoord. Rentmeesterschap staat daarbij centraal.”

De boeren en tuinders lieten weten dat de stikstofcrisis, (hoge) energieprijzen en ontwikkelingen rond gewasbeschermingsmiddelen hen voor uitdagingen stellen. Boswijk toonde daar begrip voor. Hij vindt dat de boer recht heeft op een goed inkomen én meer waardering vanuit de samenleving. Ook het overdragen van een agrarisch (familie)bedrijf aan een volgende generatie kwam aan bod. Tweede Kamerlid Hilde Palland (CDA) uit Kampen, die ook aanwezig was en eerder een initiatiefnota over familiebedrijven heeft geschreven, kon haar licht hierop laten schijnen. 

Henk Selles kijkt tevreden terug op het bezoek van Boswijk aan IJsselmuiden. “De grote groep belangstellenden heeft tijdens het gesprek aangegeven wat momenteel de hete hangijzers zijn voor de boeren en tuinders in de omgeving van Kampen. Het is van groot belang dat Derk Boswijk de signalen vanuit de lokale land- en tuinbouw meeneemt naar Den Haag. Boeren en tuinders verdienen een goed toekomstperspectief.”

Afbeelding
Willem van Oranje wint het Schoolkorfbaltoernooi 2024 bij Wit-Blauw (5 foto's) 5 foto's instagram 17 mei, 23:34
Afbeelding
Opening Dudok Muziekdagen Kampen 2024 in de Burgwal (4 foto's) 4 foto's instagram 17 mei, 15:29
Afbeelding
De eerste schooldag op de nieuwe Campus: een nieuw hoofdstuk voor leerlingen van Ichthus College Kampen Algemeen 17 mei, 15:10