Afbeelding
Foto: Tennekes.

Column Ondernemen in Kampen: Soms moet je gewoon willen veranderen

· leestijd 1 minuut Ondernemen in Kampen

Een historische stad is niet gemaakt of bedacht als museum maar ontstaan door ondernemerschap, leefbaarheid, sfeer en gezelligheid. En wat willen we samen de schoonheid en historie gehouden.

Tegelijk moeten we wel beseffen dat onze stad een economisch centrum is met heel veel werkgelegenheid, inwoners en ondernemers. En dus ook inkomsten voor de gemeente in de vorm van de beroemde belastingen. Maar daarmee red je het niet. Je moet kunnen bouwen, feesten en winkelen. We moeten dus gaan faciliteren, samen. 

Ik maak mij hard voor bereikbaarheid (met de auto, de fiets enz). Je moet toch inzien dat je boodschappen moet kunnen doen in je eigen stad en tegelijk toerisme een heel hartelijk welkom moet geven. Als parkeren onmogelijk wordt gemaakt ga je dus, indien mogelijk, noodzakelijkerwijs maar op de fiets. En dan kan dat ineens ook niet meer zoals je gewend was. Dat laatste zijn we gelukkig aan het veranderen. 

We werken namelijk aan iets bijzonders: samen met iedereen maken we een plan voor vergroening, bereikbaarheid én aantrekkelijkheid van ons centrum. Want of je nu met de auto, de fiets, lopend of met de hond komt..je moet je welkom voelen en dat lossen wij samen op. 

De gemeente moet hier natuurlijk aan meewerken, elke ambtenaar, wethouder en wie dan ook moet begrijpen dat een economisch centrum, hoe historisch ook, gewoon moet kunnen ondernemen. Zonder de nadruk steeds te leggen op handhaving. Want dat is de slechtste citymarketing ever. Alle neuzen dezelfde kant op, samen met de horeca, de weekmarkt, de evenementen en alle anderen. Dan noem ik maar even de nieuwe Klankbordgroep Gastvrije Binnenstad, de Evenementencommissie, de BOK en ver daar buiten, maar beter dan ooit: SAMEN! Onze stad heeft alles in zich om gewoon gaaf te zijn. En dat gaan we allemaal samen laten zien! Als de gemeente en al haar medewerkers ons maar de mogelijkheden bieden. En dat zou altijd zo moeten zijn want uiteindelijk zijn wij samen de samenleving en daarmee Onze Stad. 

Michiel De Groot

Voorzitter Binnenstads Ondernemers Kampen

Nick de Vries

Nick de Vries