Afbeelding
Foto Aangeleverd.

Ondernemen in Kampen: “Wisseling van de wacht in Stadsbestuur Kampen!”

· leestijd 2 minuten Ondernemen in Kampen

Twee markante stadsbestuurders van Kampen nemen afscheid. Onlangs was de afscheidsreceptie van wethouder Geert Meijering (7 jaar) in de Bovenkerk en komende zaterdag zwaaien wij ‘onze’ eigen burgemeester Bort Koelewijn (12 jaar) uit vanaf de IJsselkade/Buitenkade. 

Twee topbestuurders die de stad Kampen ieder op zijn geheel eigen wijze hebben gediend, altijd de warme verbinding met de Kamper bevolking zochten en Kampen zowel lokaal als ook regionaal en landelijk sterk op de kaart gezet hebben. Natuurlijk zijn dat niet alleen hun eigen verdiensten, maar hebben zij dat samen kunnen en mogen doen met de Kamper ambtelijke organisatie en alle Kampenaren om hun heen. Ging dat altijd van een leien dakje? Ongetwijfeld niet altijd, maar ook in de diverse stormen die onze stad door de jaren heen raakten, stonden zij wel hun mannetje. 

Bort en Geert waren bij vele activiteiten bij en rondom de Kamper bevolking altijd enorm nauw en persoonlijk betrokken. Beiden ademden betrokkenheid en warmte uit bij alles wat op hun pad kwam. Ogenschijnlijk als vanzelfsprekend en op een ontwapenende open en warme manier, dat siert hun enorm als bestuurders van ALLE Kampenaren. De afgelopen jaren stak het dualisme meer en meer de kop op in de politiek, soms vraag ik mij wel eens af wat ons dat dualisme nou eigenlijk allemaal precies gebracht heeft?

Wat mij echt raakte in de afscheidswoorden van Geert Meijering was zijn oproep tot “herwaardering van Genade en Dankbaarheid!” Die oproep van Geert zet aan tot bezinnen, nadenken, dankbaar zijn, jezelf niet groter te maken dan je überhaupt als “klein mens” kunt zijn en bovenal om te zien naar elkaar. Nou luidt het spreekwoord misschien dat niemand onmisbaar is, maar één ding is zeker, Bort en Geert gaan we zeker missen en nog vaak aan terug denken. Dat is een mooi compliment voor beide heren en hun echtgenotes, die het natuurlijk mede mogelijk maakten dat beide heren het vele werk voor onze mooie stad verricht hebben en ook met volle overgave hebben kunnen doen. 

De opvolgers van Bort en Geert wens ik ook alvast enorm veel succes en plezier toe in onze mooie stad met haar inmiddels ruim 54.000 inwoners inclusief IJsselmuiden en de prachtige “Kernen” die Kampen omringen. Wees welkom Sander de Rouwe, onze nieuwe burgemeester, en wees welkom ook alvast de nieuwe wethouder die Geert opvolgt! Vaar voort op de verbindende koers die jullie voorgangers niet alleen ademden, maar ook daadwerkelijk aan de dag legden. 

In mijn vorige column schreef ik al dat het roerige tijden zijn, dat zal de komende tijd niet anders worden. Kortom, uitdagingen blijven er genoeg evenals de vele kansen die er ook altijd weer liggen om te ondernemen, door te ontwikkelen en onze mooie stad nog nadrukkelijker op de Groei Regio Zwolle kaart en op de Landelijke kaart te zetten. Geniet nu, het is later dan u denkt! Carpe dièm! Samen zijn en maken wij onze mooie stad Kampen uniek. Heel veel succes en plezier toegewenst met alles wat jullie te doen hebben weer en graag tot ziens.

Hartelijke Groet, 

Jan Groen, directeur Green Organics Groep Dronten,
www.greenorganics.nl en directeur Conburtions Kampen,
www.conburtions.nl.

Nick de Vries

Nick de Vries