Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Zalsman neemt Drukkerij van den Berg over

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Vanaf 1992 was Age Kuperus als eigenaar het gezicht van Drukkerij van den Berg aan de 2e Ebbingestraat 32a in Kampen, maar aan alles komt een einde. De drukkerij wordt overgenomen door Zalsman Kampen. Op 2 mei is de officiële overdracht. Vanaf 9 mei kunnen klanten van Drukkerij van den Berg terecht bij Zalsman aan de Glldestraat 1 in Kampen.

Soms hangt het leven van toevalligheden aan elkaar. Het heeft zo moeten zijn. In 1996 deed Gerwin de Vries als leerlingdrukker een klus bij Age Kuperus. 26 jaar later neemt hij de drukkerij van Cuperus over. “Het is heel leuk dat ik als leerling bij Age heb gewerkt en nu op een andere manier wat kan betekenen door het overnemen van de drukkerij. Daarmee hebben we een lokale oplossing gevonden”, zegt De Vries, directeur van Zalsman Kampen en Heerenveen.

Age Kuperus werd in 1992 eigenaar van Drukkerij van den Berg, dat toen nog was gevestigd aan de Broederweg. “Ik ben samen met mijn vrouw begonnen en had twee mensen in dienst. We werkten toen nog met een drukpers. Later hebben machines het werk overgenomen en werd alles digitaal”, aldus Kuperus, die zijn werk altijd heeft gezien als hobby. “Of ik bang ben dat ik het straks ga missen? Jawel, maar ik zit in een fase van mijn leven dat ik me daar overheen moet zetten. Straks ga ik lekker rondtrekken met de camper”, aldus Kuperus.

Zalsman kan door de overname de dienstverlening uitbreiden. “We kunnen straks de particuliere markt beter bedienen. Straks kunnen we ook merchandise bedrukken, op dezelfde manier als de mensen gewend waren bij Drukkerij van den Berg. En door de uitbreiding kunnen we mensen inzetten die een kwetsbare positie hebben op de arbeidsmarkt en zich bij ons kunnen ontwikkelen. Zo kunnen we nog meer mensen inzetten met een kwetsbare arbeidsmarktpositie”, besluit De Vries.