Hilde Palland
Hilde Palland foto: CDA

Zes Overijsselse kandidaten op CDA-kieslijst

Politiek

REGIO - Op de nieuwe, definitieve kandidatenlijst van het CDA voor de komende Tweede Kamerverkiezingen is Bo ter Braak een plaats gestegen na inspraak van alle CDA-afdelingen. Pieter Omtzigt (Enschede) staat natuurlijk op de tweede plek, na de nieuwe lijsttrekker Wopke Hoekstra. Hilde Palland (Kampen) staat op een verkiesbare twaalfde plek.

Piet-Cees van der Wel (Hardenberg) is de nummer 35, Bo ter Braak en Martin Reesink (beiden Borne) staan op respectievelijk 44 en 46. Minister van Defensie Ank Bijleveld (Hof van Twente) bezet als lijstduwer de laatste, 51e plek op de landelijke kandidatenlijst. 

Er is ook een Overijsselse ‘staartlijst’ met de nummers 52 tot en met 57. Daarop staan Marc Smellink (Dinkelland), Lisanne Spanbroek (Olst-Wijhe), Yme Drost (Hengelo), Jan Nabers (Zwolle), Mart van Lagen (Enschede) en Margreet Bosma (Zwartewaterland).

De kandidatenlijst moet nog wel worden bekrachtigd door het partijcongres van het CDA. Dit congres zou aanvankelijk afgelopen weekeinde zijn, maar doordat Hugo de Jonge zich terugtrok als lijsttrekker werd tot uitstel besloten. Het (digitale) partijcongres is nu op vrijdag 8 en zaterdag 9 januari. 

Fred Sollie