Afbeelding

Kampenion begint competitie met verlies

· leestijd 1 minuut Sport

BUITENPOST - Kampenion is de voorjaarscompetitie zaterdag begonnen met een nederlaag. Bij titelkandidaat Buitenpost gingen de Kamper tafeltennissers met 8-2 onderuit. Toch geeft het vertoonde spel vertrouwen voor de toekomst.

Kampenion wist zich vorig jaar voor het eerst te handhaven in de tweede divisie. Nu wacht wederom een pittig seizoen. De ploeg heeft een nieuwe samenstelling. In het Kamper tafeltennisser is met Dobrila Jorgueseska een nieuwe naam naar voren gekomen.

Zij is in de plaats gekomen van Robin Lieftink, die nu in het tweede team uitkomt. Op de valreep - letterlijk in de laatste uurtjes waarin de teams nog aangemeld konden worden voor de competitie - kwamen Jorgueseska en Kampenion met elkaar in contact en was de ‘deal’ snel gesloten.

Jorgueseska, die doordeweeks veel traint en woont op Papendal en daar tafeltennis met school combineert, begon met tafeltennis op 8-jarige leeftijd bij Steeds Hoger/TSB in Den Haag, dat later ‘omgedoopt’ werd tot HTTV-070. Op 12-jarige leeftijd kwam ze al uit in de landelijke jeugdcompetitie en vanaf haar 14e speelde ze Landelijk A. Na enkele seizoenen op het hoogste jeugdniveau te hebben gespeeld combineerde zij vanaf het najaar van 2017 de jeugdcompetitie met de damescompetitie bij het eredivisieteam van Dozy Den Helder, waarmee ze in haar eerste seizoen direct het landskampioenschap mocht vieren.

Nadat de jeugdcompetitie te weinig uitdaging meer bood, stapte Dobrila per het voorjaar van 2019 over naar de landelijke herencompetitie en kwam zij uit in de derde divisie voor achtereenvolgens TT Nijmegen 1 en De Toekomst 2 uit Lochem. Door het uiteenvallen van het laatstgenoemde team, was Jorgueseskaop zoek naar een nieuw team. Dat nieuwe team werd Kampenion 1, dat nu over een gemiddelde leeftijd beschikt van nog geen 20 jaar.

Kampenion leed een duidelijke nederlaag bij Buitenpost. Toch gaf Kampenion de titelkandidaat goed partij, maar meestal ging de winst dan toch naar het thuisteam. Julian Plette wist zich tweemaal knap aan die trend te onttrekken. Ook Dobrila Jorguseska en Gert-Jan de Lange stonden goed te spelen.

Het eerste jeugdteam is de voorjaarscompetitie goed begonnen. Het tweede team van Smash ’70 werd met 6-4 verslagen. Jarno van den Heuvel, Bert Beks en Tijmen Prins wonnen allen twee partijen.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41