Afbeelding

Kampenion slaat belangrijke slag

Sport

KAMPEN - De tafeltennissers van Kampenion hebben in de tweede speelronde van de voorjaarscompetitie een belangrijke zege behaald. HBC uit Heemstede werd met 8-2 verslagen.

Na het 8-2 verlies tegen titelkandidaat Buitenpost moest de knop snel weer om. Zaterdag was een goed resultaat tegen HBC belangrijk om de kansen op handhaving te vergroten. Deze ploeg uit Heemstede promoveerde vorig jaar vanuit de derde divisie.

Kampenion speelde een sterke wedstrijd. Tot en met partij zes ging het crescendo. Partij na partij werd gewonnen en vaak met prima spel. In de resterende vier partijen wist Josco Maaskant, de kopman bij de tegenstander, eerst Thomas Niemeijer en in de laatste partij Julian Plette in vier games te verslaan. Maar daar bleef het dan ook bij. Gert-Jan de Lange won al zijn drie partijen. Kampenion boekte een ruime 8-2 zege. Invaller Thomas Niemeijer deed niet of nauwelijks onderdeed voor de andere heren.

Dobrila Jorguseska, die vorige week haar eerste wedstrijd voor Kampenion speelde, was er ditmaal niet bij. Zij kan niet alle wedstrijden van Kampenion meespelen, omdat zij ook in de eredivisie dames speelt, met haar team Dozy/Den Helder.

Het eerste jeugdteam van Kampenion won ook de tweede wedstrijd in de voorjaarscompetitie. Jarno van den Heuvel, Bert Beks en Tijmen Prins gingen naar Buitenpost en wonnen daar overtuigend met 0 - 10. Kampenion staat bovenaan in de competitie.