Tennekes

Zalk zet opmars voort

ZALK - Zalk blijft het goed doen in de vierde klasse D. Zaterdag werd ’t Harde met 3-0 naar huis gestuurd. Het was de vierde overwinning op rij voor Zalk. Door deze belangrijke overwinning begint het er steeds beter uit te zien voor Zalk op de ranglijst. Nummer drie ’t Harde heeft nog maar drie punten meer dan de ploeg van trainer Gerrit Hamer.

Zalk begon goed aan de wedstrijd. De ploeg speelde goed georganiseerd en gaf ’t Harde niet de gelegenheid om in de wedstrijd te komen. Scoren bleek echter weer een probleem, waarbij moet worden gezegd dat de ploeg ook enkele keren ongelukkig was. Zoals in de 13e minuut. Jorn Kroes kopte tegen de lat. In de rebound vloog een inzet van Michel Hamer via de keeper naast het doel.

Zalk gaf de scherpe start een goed vervolg. De ploeg had steeds de tweede bal en het was wachten op de 1-0. Deze treffer wilde maar niet vallen. Michel Hamer was er dicht bij, maar hij raakte de onderkant van de lat. ’t Harde kon er weinig tegenover stellen. In de 35ste minuut waren de bezoekers wel een keer gevaarlijk bij een uitbraak. Berry Wagterveld wist met een goede redding de 0-1 te voorkomen.

Na rust bleef Zalk de betere ploeg. De goed spelende goalie van ’t Harde bleef echter een sta-in-de-weg voor Zalk. Zo maakte hij een goede inzet van Kroes onschadelijk. In de 62ste minuut had hij echter geen weerwoord bij een goed schot van Jeremy van Dijk. Even later moest ’t Harde met tien man verder toen een speler met rood werd weggestuurd wegens hard inkomen op Jeroen van den Bosch. Zalk kreeg meer ruimte en daar profiteerde de thuisploeg in de laatste tien minuten goed van via twee treffers van Michel Hamer.

“We zitten in een goede flow. De spelers snappen dat je wat kunt bereiken met elkaar. Als we ons aan de afspraken houden en er alles aan doen om te winnen, dan kunnen we ver komen”, aldus Zalk-trainer Gerrit Hamer.