DOS Kampen blijft steken op remise bij DZC ’68

DOETINCHEM - DOS Kampen is er zaterdag wederom in niet in geslaagd om het defensieve DZC ’68 te verslaan. Thuis werd vorig jaar nog verloren van deze tegenstander. Zaterdag hield de Kamper eersteklasser een puntje over (1-1) tegen DZC.

“Er had meer ingezeten. In de eerste helft hadden we vier goede momenten”, aldus DOS-trainer Marcel Post. De grootste kans voor rust was voor Twan Knul. Hij ging alleen op het doel af, maar nam teveel tijd. Daardoor kon een speler van DZC ingrijpen.

In de 14e minuut kwam DOS op voorsprong. Frank Jansen stond aan de basis met een goede steekpass. Jochem van Putten gingen alleen af op de keeper en maakte het goed af. In de 30ste minuut viel de 1-1. Uit een lastige hoek scoorde Thomas Kleinlugtebeld.

Na rust kon DOS niet meer zoveel creëren als in de eerste helft. Er sloop twijfel in de ploeg. DOS wilde niet teveel ruimte weggeven aan DZC dat loerde in de counter. Aan de andere kant wilde DOS ook graag iets doen aan de gelijke stand. Te vaak was de eindpass bij de bezoekers niet goed genoeg verzorgd. In de slotfase ontsnapte DZC toch aan een nederlaag. Een schot van Frank Jansen werd gestopt door de keeper. In de rebound kwam invaller Timo Petersen ook niet tot scoren. Wederom bracht de goalie redding.