Wit-Blauw stunt tegen koploper, zege KV DOS

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben zaterdag gestunt tegen Unitas. De Kamper ploeg bracht de ongeslagen koploper de eerste nederlaag toe: 24-21.

Wit-Blauw begon gretig aan het duel. In de beginfase ging het gelijk op. Vervolgens liep Unitas weg naar een 6-11 voorsprong. Daarna kwam Wit-Blauw met een fikse dosis vechtlust terug tot een 10-12 achterstand bij rust.

In de tweede helft boog Wit-Blauw de achterstand al snel om in een voorsprong. Daarna was het enige tijd stuivertje wisselen. Bij 19-19 werd de met een blessure uitgevallen Jordy Last weer ingebracht bij een vrije bal. Hij zorgde voor een voorsprong en Wit-Blauw wist de positieve marge daarna zelfs uit te bouwen en trok de zege over de streep. Een belangrijke overwinning. Wit-Blauw staat derde en heeft twee punten voorsprong op Amicitia dat voorlaatste staat in de overgangsklasse B.

KV DOS Kampen

KV DOS Kampen/Veltman hoeft zich geen zorgen meer te maken over klassebehoud. Zaterdag won de ploeg met 20-30 van hekkensluiter De Hoeve. Na een goede start van DOS kwam de thuisploeg halverwege de tweede helft terug tot 14-14. Daniël Lewerissa nam vervolgens zijn ploeg op sleeptouw. DOS pakte de draad weer op en zette een ruime zege neer.