Afbeelding

Deltaruiters succesvol in eigen huis

Sport

IJSSELMUIDEN - Rijvereniging de Deltaruiters hield afgelopen weekeinde een dressuurwedstrijd in eigen huis. In een sterk deelnemersveld vielen verschillende Deltaruiters in de prijzen.

Oorspronkelijk stond deze wedstrijd gepland voor 8 augustus, maar vanwege de extreme hitte werd het evenement toen geschrapt. Jorita Meuleman behaalde afgelopen weekeinde twee prijzen in de B-dressuur met haar paard Jercy Elsady. Haar eerste proef was goed voor 194,5 punten en een tweede plek. In de tweede proef pakte ze de winst met 215,5 punten.

Nicole Spijker reed twee keer naar de winst in de L1 (215,5 en 232,5 punten). In de L2 veroverde Mellany van de Vorstenbosch met haar paard Knoxville JJ twee keer een eerste prijs (209 en 207 punten).

In de klasse M1 (verreden met handicap) legde Linda Kok met haar paard Dini beslag op een tweede en vijfde prijs met respectievelijk 212 en 201,5 punten. Marieta Doornwaard was in de klasse Z2/ZZL met haar paard It’s Easy goed voor twee overwinningen (241 en 237,5 punten).

De zussen Slendebroek kwamen in actie bij een springconcours voor pony’s in Staphorst. Roselyn verdiende met Goldberg’s Chilayne een eerste plek in de klasse BB-A met 80 stijlpunten en een tweede plek in de klasse B-A met 76 stijlpunten. Zus Jojanneke eindigde twee keer als tweede met Let’s Little She Devil in de klasse BB-D (75 stijlpunten) en de klasse B-D (80,5 stijlpunten).