Afbeelding

Drie keer de Mont Ventoux op voor goede doelen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN/WILSUM ? Wim de Lange (IJsselmuiden), Adri Roetman (Wilsum) en de Kampenaren Gertjan de Graaf en Erik Vinke staan 19 september voor een uitdaging. De leden van Wielerclub Wilsum doen mee aan de Alpentocht, waarbij de Mont Ventoux wordt beklommen voor een goed doel. Het viertal is ambitieus en wil de berg zelfs drie keer bedwingen.

De Mont Ventoux is van drie verschillende kanten te bedwingen. Een uitdaging voor de vier. Maar dat betekent wel dat ze op 19 september vroeg aan de bak moeten. ?We beginnen aan onze eerste klim om 6.30 uur?, vertelt Roetman. Aan het einde van de dag hopen ze de finish te halen. ?Dan hebben we 140 kilometer gereden, waarvan 70 klimkilometers.?

De afgelopen maanden hebben ze veel aan duurtraining gedaan. ?Ritten van 150 tot 200 kilometer?, aldus De Lange. ?Ik heb dit jaar 4000 kilometer gefietst?, zegt Roetman. Het vizier is dus al geruime tijd gericht op de Alpentocht. Niet alleen sportief. Ook in financieel opzicht. Ze willen zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen en kijken uit naar 19 september. Drie keer de berg bedwingen is het doel, maar als dat niet lukt is er geen man overboord. ?Het hangt ook af van het weer. Je kunt last hebben van veel wind en wisselende temperaturen?, zegt De Lange.

Ze rijden de Alpentocht namens het team De Kompanen. Gertjan de Graaf, die eerder al zeker was van een plek in het team, wist enkele startplekken te regelen. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze 250 euro aan sponsorgeld binnenhalen. Daarnaast betaalt iedereen 225 euro. Daarvoor krijgen ze een kledingpakket, overnachting op de camping en een afsluitende barbecue. De Alpentocht is niet alleen voor wielrenners. Ook hardlopers en wandelaars mogen de berg beklimmen voor het goede doel. De Alpentocht ondersteunt de drie goede doelen VUmc Cancer Center Amsterdam, Make a Wish en Stichting Als.
Het laagdrempelige karakter spreekt het viertal enorm aan. ?Of je er nu 5,5 uur over doet of 1,5 uur, het maakt niet uit?, zegt Roetman. ?Je hoeft niet veel geld mee te brengen om mee te kunnen doen. En iedereen heeft een goed verhaal?, vervolgt De Lange. Ook de vier wielerliefhebbers hebben dat. Roetman zou vorig jaar de Alpentocht al rijden, maar een ongeluk gooide roet in het eten. Hij werd tijdens een traiining aangreden. Vinke vindt het mooi dat er een goed doel aan vast zit, waar iedereen direct of indirect mee te maken krijgt. ?In mijn geval is dat mijn vader Roelof Vinke. Hij is overleden aan kanker.? De Lange, vroeger amateurwielrenner, wil een periode afsluiten. ?Mijn vader ging vroeger met mij mee. Straks is hij erbij als supporter. Dat is voor mij heel speciaal.?

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00