Afbeelding

Sponsortoernooi IJVV blijft groeien

Sport

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN ? Het voetbalteam van Postuma is vrijdagavond winnaar geworden van de derde editie van het Habovo Sponsortoernooi van IJVV op het boardingveld op Sportpark Den Uithoek. Dit keer deden maar liefst twintig teams mee, waardoor de organisatie zich genoodzaakt zag extra speeldagen in te plannen.

Voor het eerst werd  het sponsortoernooi op het Habovo Court op drie avonden afgewerkt. Woensdag en donderdag waren er voorronden, waarbij alleen de poulewinnaars zich plaatsten voor de finaleronde, die op vrijdag werd afgewerkt.

In de finalepoule van vier ploegen was Postuma het sterkst. Het combinatieteam Esso Vermeulen-Leusink Stukadoorsbedrijf eindigde als tweede. De finaleavond werd afgesloten met een barbecue, verzorgd door Slagerij Guilik.

Voorzitter Wilco Wezenberg van de sponsorcommissie van IJVV kijkt tevreden terug. ?Het toernooi was een groot succes. Er was veel animo. Daarom hadden we zelfs een wachtlijst. Uiteindelijk deden er twintig teams mee, waaronder zelfs twee damesploegen. Dat geeft aan dat vrouwenvoetbal ook bij de sponsors aantrekt. Het is ons streven dat er volgend seizoen nog meer damesteams meedoen. Een sponsor heeft al toegezegd volgend jaar met een damesploeg te komen.?

Voor de afsluitende barbecue, bestemd voor alle pakketsponsors van IJVV, hadden zich 130 sponsors aangemeld. Ook dat stemde Wezenberg tevreden. ?We willen graag wat terugdoen voor onze sponsors. Dit toernooi en deze barbecue zijn daar goede voorbeelden van en het wordt erg gewaardeerd.?