Wiecher Dalsem roeit de wedstrijd vanuit zijn woonkamer.
Wiecher Dalsem roeit de wedstrijd vanuit zijn woonkamer. Wiecher Dalsem

Indoorroeier Wiecher Dalsem wint in Duitsland

Sport

KAMPEN - Wiecher Dalsem bezorgde zichzelf zondag een mooi verjaardagscadeau door de 1000 meter te winnen op de Open Duitse Indoor Roeikampioenschapen.

Dalsem noemt het extra leuk dat hij, als docent Duits, deze wedstrijd wist te winnen na de afgelopen weken ook al eerste te zijn geworden bij wedstrijden in Frankrijk en Ierland. Dalsem (SFC Kampen) moest tot op het bot gaan voor deze nieuwe zege.

Helmut Sorgius en Henning Schnell startten de race net wat sneller dan Dalsem, maar na driehonderd meter haalde hij Schnell in en zag hij Sorgius niet verder weglopen. Dalsem zelf had zeker geen superbenen, moest hard werken om op snelheid te blijven en kon alleen maar hopen dat bij Sorgius de verzuring ging toeslaan.

Dat gebeurde want na zeshonderd meter zakte de snelheid van de Duitser van 1:34 naar 1:36/ 500m. Dalsem pakte van dat moment af meter voor meter voorsprong op Sorgius en kon de race winnen afsluiten. 

Uitslag 1. Wiecher Dalsem, SFC Kampen, 3:08.2

2. Helmut Sorgius Ruderverein Neptus, Konstanz 3:10.4

3. Henning Schnell Ruderclub Wiking, Lüneburg 3:13.7

De laatste wedstrijd van dit seizoen is de WK op dinsdag 23 februari. Dalsem heeft zich geplaatst voor de 500 meter. Hij kwalificeerde zich als nummer zes. Alles beter dan een zesde plaats zou een heel mooi resultaat zijn en daarvoor gaat Dalsem strijden.