Afbeelding
Stockfoto

Drie hordelopers Isala ’96 hordelopers op NK

Sport

APELDOORN - Anneloes de Roo, Gejanne Lussenburg en Jeroen van Veen van Atletiekvereniging Isala ’96 kwamen afgelopen zaterdag in actie op de 60 meter horden tijdens het NK Indoor in het Omnisport in Apeldoorn. Anneloes de Roo haalde de finale en eindigde als achtste.
Het NK Indoor werd afgelopen zaterdag en zondag gehouden in Apeldoorn, omdat er kwalificatiemomenten voor het EK, WK en de Olympische Spelen op het spel staan. De topsportbubbel is dan mogelijk. Er golden strenge coronamaatregelen.

In een vrijwel leeg Omnisport stonden bij de 60 meter horden eerst de series van de vrouwen op het programma. Gejanne Lussenburg kwam in de eerste serie tot een tijd van 9.46 seconden. Het leverde haar een veertiende plek op. Anneloes de Roo kwam in de tweede serie aan de start met topfavoriete Nadine Visser. De Roo had een goede finish en liep de 60 meter horden in 8.79. Hiermee wist zij wel een finaleplek veilig te stellen. Jeroen van Veen liep het voor laatst mee bij de senioren mannen. In de laatste serie snelde hij als oudste deelnemer van het veld naar een tijd van 8.77 seconden. Hiermee sloot hij zijn seniorencarrière af als de nummer veertien van Nederland.

Later op de dag mocht De Roo weer de baan op voor de finale van de 60 meter horden. Het startveld was indrukwekkend met een voormalig wereldkampioen, een voormalig Europees kampioen en nog twee sterke sterke hordenlopers die internationaal meekunnen. In dit geweld liep De Roo een tijd van 8.80 seconden. Daarmee eindigde ze als achtste. Zelf had ze meer gehoopt, maar ze is ook realistisch over haar voorbereiding. In deze coronatijd heeft ze niet overdekt kunnen en mogen trainen en heb je snel een achterstand.


Gerard Meijeringh