Afbeelding
Foto: Aangeleverd

KHC raakt doelman Rodney Rosink kwijt aan HZVV

Sport

KAMPEN - KHC raakt Rodney Rosink na één seizoen alweer kwijt. De goalie gaat keeper bij HZVV. Bij de hoofdklasser uit Hoogeveen neemt hij de plek in van Hidde Streutker, die de overstap maakt naar Sportclub Genemuiden.

Rodney Rosink keerde vorig jaar na een lange periode terug bij KHC. Tot zijn tiende speelde hij bij KHC. Daarna speelde tot hij tot z’n achttiende in de jeugd bij het toenmalige FC Zwolle. Daarna speelde hij zeven seizoenen bij Flevo Boys, om vervolgens terug te keren op Sportpark De Venen.

Rosink zocht iets wat past bij zijn nieuwe levensfase. Vervolgens kwam KHC. “Kampen is nu aantrekkelijk voor me. Ik kan straks op de fiets naar de club. Ik was op zoek naar een goede balans tussen voetbal en mijn privésituatie. Bij andere clubs heb ik dat niet gevonden. Ik had ook buiten de regio het avontuur aan kunnen gaan, maar dan is het de vraag of het past. Dat moet andersom zijn. Ik wil de vrijheid hebben om op maatschappelijk gebied keuzes te maken. Dat kan nu.”

Vervolgens Rosink was de tijd rijp om verder te kijken. Inmiddels heeft hij zin masterclass afgerond. “Heel eerlijk: ik het miste het niveau enorm. Daarom heb ik heel veel zin in dit avontuur bij HZVV. Ik ben blij dat ik terug ben in de hoofdklasse. Ik heb veel positieve berichten over de club gehoord en had direct een goed gevoel na het eerste gesprek”, zo laat Rosink optekenen op de site van HZVV.

Gerard Meijeringh