Afbeelding
Bert Ridder

Beweegdiploma voor twaalf peuters bij RKDOS

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - De eerste twaalf peuters in de gemeente Kampen hebben tijdens de clubkampioenschappen van RKDOS het Nijntje Beweegdiploma in ontvangst mogen nemen. De peuters voldoen aan de beweegnorm van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en werden feestelijk in het zonnetje gezet.


Onder toeziend oog van een honderdtal enthousiaste bezoekers, waaronder 'Jongeren op Gezond Gewicht'-regisseuse Jenneke Bos en basisschooldirecteur Mark Lemstra van Het Stroomdal lieten de peuters zaterdag nog eens zien waarom veelzijdig bewegen zo goed en leuk is. De peuters werkten in Sporthal de Reeve nog een beweegparcours af met als favoriet de 'hobbel bobbel-baan'. Klimmend, klauterend, springend en rollend gingen de peuters fanatiek over dit onderdeel en trotse vaders en moeders, maar ook andere familieleden, buren en vrienden schoten de mooiste plaatjes.

Na het beweegmoment volgde de officiële handeling, het uitreiken van het Nijntje Beweegdiploma. Jenneke Bos, van de gemeente Kampen sprak de peuters en bezoekers toe en omarmt het initiatief van RKDOS om peuters veelzijdig te leren bewegen. Niet om perse een goede turner of turnster te worden! De veelzijdigheid is juist ook goed om op latere leeftijd te gaan voetballen, hockeyen, zwemmen, of welke andere sport dan ook.
Naast het beweegdiploma ontvingen de kinderen nog een Nijntje-kleurplaat, een badge voor op de gymkleding en een cadeautje.

Michael Hollander en Diana Diender, trainers bij de club zijn trots op de peuters. "De beweegmethode, speciaal ontwikkelt door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, heeft aangetoond dat je op heel jonge leeftijd al belangrijke grondvormen van bewegen kunt aanleren en verbeteren. In de twintig aangeboden lessen leerden de peuters grenzen te verleggen en dat is hartstikke leuk om te zien", aldus juf Diana.

"Na de zomervakantie komt er zeker een vervolg" vertelt Hollander. Tijdens de reguliere ouder- en kindgym lessen bij RKDOS zal het beweegdiploma ook aangeboden gaan worden. "De circa 75 peuters die daar al les volgen gaan dus ook voor het beweegdiploma 1. Daarnaast volgt een doorstart op dinsdagochtend van 08.45 tot 09.30 uur op Het Stroomdal en zal er met ingang van 1 september ook gestart worden in het speellokaal van de Willem van Oranjeschool van 10.00 tot 10.45 uur. Voor kleuters in groep 1 en 2 van de basisschool is er de mogelijkheid om vanaf donderdag 3 september Beweegdiploma 2 te halen in de wijk Het Onderdijks. Vanaf dan starten wekelijks lessen na schooltijd van 15.30 tot 16.20 uur".

Meer informatie en aanmelden voor één van de lessen in het kader van het Nijntje Beweegdiploma is mogelijk door een e-mail te sturen naar beweegdiplomarkdos@gmail.com.