Afbeelding
Foto: Aangeleverd

KHC versterkt aanval met Boaz Smits

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - KHC heeft de voorste gelederen voor komend seizoen versterkt met Boaz Smits. Hij komt over van tweedeklasser ZAC.
De bijna 20-jarige Smits speelde in de D- en C-lichting van PEC Zwolle. “Bij ZAC groeide de kleine aanvaller uit tot vaste kracht en publiekslieveling met zijn enorme drive en en technische vaardigheden. Meerdere clubs toonden interesse in Boaz, dus we zijn enorm content met zijn komst”, zo laat Marcel Hup namens de technische commissie van KHC weten.

Smits heeft zin een volgende stap in zijn loopbaan. “De afgelopen twee jaar heb ik mijzelf goed kunnen door ontwikkelen en ben ZAC daar zeer dankbaar voor. Ik ben een keiharde werker maar met name aan de bal moest ik soms wat rustiger zijn. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt en het is voor mij nu tijd een volgende stap te maken. KHC en de eerste klasse D lijkt mij een geweldig podium. Het gevoel bij deze club is goed, iets wat ik erg belangrijk vind.”, aldus Smits.”Meerdere clubs toonden interesse in Boaz dus wij zijn enorm content met zijn komst en wensen hem veel plezier en succes toe bij KHC.

De selectie van KHC voor komend seizoen krijgt steeds meer vorm. Eerder meldde KHC al de komst van Sefa Yildirim als nieuwe aanwinst. Hij komt over van SVZW. Özhan Kardag, Talha Özen en Sertac Yilmaz hebben zich voor nog een jaar verbonden aan KHC. Eerder bereikte KHC al overeenstemming met Leroy Knol, Jarron de Lange, Brenn de Lange, Durk van der Leest, Bryan Wieland, Mike Frederiks, Romano Luhukay, Justin Bruins, Livai Vos, Robin Horstman, Saba Gwedelidze, Kadir Usta, Kevin Olaria en Ricardo Talu.

Daarentegen zijn er zes spelers die vertrekken bij de Kamper eersteklasser. Rodney Rosink gaat voor een nieuwe uitdaging op hoofdklasseniveau bij HZVV, Nick Notrot keert na tien jaar terug naar DOS Kampen, Donny Mulder vertrekt naar ESC, Enes Ustundag gaat spelen in het tweede elftal van KHC en Jorian van Dijk stopt. Joel Visscher stopt in de hoofdmacht van KHC. Het is nog onbekend wat hij gaat doen. 

KHC heeft de selectie nog niet compleet. “Er zijn intern en extern nog enkele gesprekken gaande om de selectie compleet te maken”, aldus Hup.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Hans Nijland kreeg de zaal helemaal stil tijdens de IJVV-sponsoravond (9 foto's) Sport instagram 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuw dagelijks bestuur Waterschap Drents Overijsselse Delta geïnstalleerd Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wit-Blauw/Green Organics verlengt met hoofdtrainer en contracteert teammanager Sport Ingezonden 17 uur geleden