Geen Ierse run maar Kamper marathon voor Van Vilsteren en Bruins

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - 18 april was eigenlijk de dag dat de hardlopers Gerhald van Vilsteren en Herman Bruins de Ierse Connemarathon zouden gaan lopen, maar door het coronavirus ging dat niet door. In plaats daarvan liepen de twee leden van Atletiekvereniging Isala ’96 zaterdag een marathon in Kampen en omgeving. 

Samen met vier andere lopers van AV Isala ’96 zouden Van Vilsteren en Bruins de Connemarathon gaan lopen. Door de corona kon de organisatie echter niets anders doen dan het evenement af te blazen. Dat was al de derde keer achtereen. Op 19 april 2020 ging er voor het eerst een streep door de run en werd met 27 september een nieuwe datum gevonden. Ook toen kon de marathon niet doorgaan. De organisatie heeft na derde afgelasting besloten om de run een jaar door te schuiven.

Half november werd al bekend dat de Connemarathon op 18 april niet door zou gaan. “Toen hebben we besloten om vandaag een rondje Kampen te gaan doen. Je moet wel een doel hebben”, aldus Bruins. Er werd gekozen voor een traject dat wel bekend is bij Isala. Op 20 oktober vorig jaar besloten zeven lopers van AV Isala ’96 om zelf een marathon te gaan lopen, aangezien er geen marathons plaatsvonden. Van Vilsteren en Bruins kozen voor hetzelfde rondje. De 55-jarige Bruins kwam als eerste aan op de Kamper atletiekbaan in een tijd van 3.23 uur. “Ik heb een pr gelopen. Ik was twee minuten sneller. Daar ben ik hartstikke blij mee. Dat had ik eigenlijk niet verwacht. Ik liep hartstikke lekker”, aldus Bruins.

Van Vilsteren had het lastiger. “Herman en ik zijn aan elkaar gewaagd. Het eerste gedeelte ging hartstikke goed, maar een marathon begint eigenlijk pas bij 28 kilometer. Toen begon ik last te krijgen van m’n spieren aan de achterkant. Op de Molenbrug kreeg ik kramp. Later ging er de kramp eruit en ging het iets beter. Opgeven is geen optie. Ik heb een tijd gelopen van 3.40 uur.” Daarmee zat Van Vilsteren tien minuten boven zijn persoonlijk record. “Maar dat mag de pret niet drukken. Blessures horen erbij. Zulke dingen gebeuren. Afzien hoort bij het hardlopen.”
Afbeelding

Gerard Meijeringh