Afbeelding
Stockfoto

Kamper clubs maken zich op voor laatste bekerronde

· leestijd 1 minuut Sport


KAMPEN - Voor de acht clubs in het Kamper voetbal staat zaterdag de laatste bekerronde op het programma. DOS Kampen heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde.

KHC speelt voor het bereiken van de knockoutfase in de beker thuis tegen Lemelerveld. Het is een rechtstreeks gevecht om een vervolg in het bekertoernooi. KHC moet winnen. Beide ploegen hebben hetzelfde doelsaldo, maar Lemelerveld heeft meer doelpunten gescoord.

IJVV staat na twee duels op drie punten en is afhankelijk van WHC, dat op Sportpark Middenwetering speelt tegen Go-Ahead. De ploeg uit Wezep staat tweede met ook drie punten, maar heeft een veel beter doelsaldo. IJVV reist af naar Lelystad voor een duel bij de nummer 1 van de poule, het sterke Batavia ’90. Go-Ahead bekert alleen door als IJVV verliest en zelf heel ruim wint van WHC.

Via twee overwinningen is DOS Kampen al door in de beker. De Kampenaren sluiten af met een uitwedstrijd bij Wijhe ’92.

’s-Heerenbroek en Wilsum doen het tot dusver prima in de poulefase van de districtsbeker. ’s-Heerenbroek boekte twee ruime overwinning en heeft zich hiermee een riante uitgangspositie verschaft, ook omdat derdeklasser Bergentheim in de eerste ronde van de poulefase verrassend verloor van Juliana ’32. ’s-Heerenbroek treft zaterdag Bergentheim en kan zelfs nog een nederlaag incasseren. ’s-Heerenbroek heeft een beter doelsaldo en drie punten meer. 

Wilsum gaat samen met Swift aan kop met ieder zes punten. Zaterdag spelen beide ploegen tegen elkaar met als inzet poulewinst. Zalk is na één puntje uit twee duels uitgeschakeld en speelt zaterdag een uitduel bij AGOVV, koploper in de groep. 

VV Kampen treft in eigen huis ESC. De ploeg staat na twee duels op drie punten en doet nog mee om de eerste plaats. Volgende week wordt de wedstrijd tussen Eerbeekse Boys en ESC ingehaald.

Programma Beker Poulefase (3e speelronde)

KHC - Lemelerveld 17.00 uur
DOS Kampen - Wijhe ’92 17.00 uur
Go-Ahead Kampen - WHC 15.00 uur
Batavia ’90 - IJVV 15.00 uur Swift ’64 - Wilsum 15.00 uur
Zalk - AGOVV 14.30 uur
’s-Heerenbroek - Bergentheim 14.30 uur
VV Kampen - ESC 14.30 uur

Gerard Meijeringh